Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
yokoono

Samsung UE55NU7026K fara imagine

Recommended Posts

Are placa de baza BN41-02662A si panel CY-NN055HGLVCH. Nu are t-con. Pornea corect dar se tot restarta dar fara nici o imagine. Am scos pe rand cele 2 panglici care duc la ecran si nu apare nici o imagine. Dupa aceasta manevra si reconectarea panglicilor backlightul ramanea aprins dar fara imagine. Are un 25Q40 (IC503) si am zis sa salvez continutul. Direct pe placa, cu clestele si 341a. Atunci m-a mancat undeva si am zis sa sterg memoria si sa o rescriu. Tot in circuit. Poate am noroc si la rescriere se rezolva ceva. S-a ....rezolvat. Nu mai porneste. Nici macar ledul stb nu se mai aprinde. Deci continutul memoriei este salvat prost. Rescrisa si direct pe programator. Atasez mai jos continutul memoriei salvate dar nu este pentru depanare ci pentru studiu. Gasesc undeva continutul corect ?. Multumesc anticipat pentru ajutor.

samsung.Bin

Edited by yokoono
Link to comment
Share on other sites

Ai doua memorii SPI, si un eeprom. Daca ai noroc sa le gasesti dumpurile pt.exact acelasi model de tv.si ecran, o sa rezolvi, daca nu , alta placa. Astea fara t- con nu aprind ecranul cu pamblicile scoase pe rand.

Edited by Alextv
Link to comment
Share on other sites

Le-am vazut. Am vazut ca si ecranul este compromis deoarece la o panglica lipita de ecran unele trasee sunt arse. Am zis insa sa salvez, pe rand, continutul memoriilor. Nu stii cand va fi nevoie. Am pornit insa cu stangul. Mi-a fost lene sa incep sa le dezlipesc. Mai ales ca a detectat-o corect si a si citit-o. Am constatat ca incorect. Tot ce vreau este sa-l aduc la starea initiala ca de reparat nici nu poate fi vorba cu starea in care se afla panelul.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, yokoono said:

Le-am vazut. Am vazut ca si ecranul este compromis deoarece la o panglica lipita de ecran unele trasee sunt arse.

Acum doua saptamani am reparat un tv SAMSUNG UE55NU7102K cu acelasi display ca al tau si aceiasi manifestare.....daca zici ca ai trasee arse nu te mai obosi, al meu a fost doar defect intern de ecran pe un driver lateral (inclus in sticla), cam asta e boala lor la astea 4K de generatie noua.....modelul corect de ecran e pe eticheta mica de la pcb-urile ecranului..ceva de genul LSF550FN09-L05, daca ai gasit trasee arse a fost scapat lichide....dupa ce ca sunt niste ecrane proaste si nu stii cand crapa, mai e si omul prost sa scurga lichide ca sa-l termine mai repede....:rade:

Edited by Costica Tv
Link to comment
Share on other sites

Nu mi-am facut iluzii ca poate fi reparat. Dar am zis sa salvez continutul memoriilor pentru cand va fi nevoie. Lichide are in el cat cuprinde. Pe tot capacul din spate, in interior. Ceva gen ulei nu apa pentru ca nu se evapora. Curs pana jos, spre panglici. Ma gandeam sa-l las totusi ca la inceput si sa salvez placa de baza care cred ca era functionala.

Link to comment
Share on other sites

La 24.08.2020 la 12:00, yokoono a spus:

Are placa de baza BN41-02662A si panel CY-NN055HGLVCH. Nu are t-con. Are un 25Q40 (IC503) si am zis sa salvez continutul. Gasesc undeva continutul corect ?. Multumesc anticipat pentru ajutor.

samsung.Bin 512 kB · 1 download

 

Orice TV cu ecran plat are TCON , nu exista fara

Unde se afla IC503 pe placa ? O poza ?

Am placa din tv nou exact ptr ecranul tau , incerc sa imi fac timp sa citesc memoria dar nu o vad pe poza :

_vyrp13_7191main---BN94-12869F---KANT_SU

Edited by Tavi
Link to comment
Share on other sites

Apreciez efortul. Am rescris memoria si l-am adus la starea initiala (cu ecranul ireparabil). Acum ramane sa-l conving pe proprietar, care imi este prieten, sa-mi lase mie placa de baza pentru eventualele probe. Multumesc tuturor pentru ajutor.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines