Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

philips L6.2

dosa

Recommended Posts

ma lupt cu un l6.2, daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat.dupa aprox10-15 minute de functionare se duce bu1508 din linii.(se supraincalzeste)comanda lui pare a fi buna, tensiunea de alimentare ok... :prayer:

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dosa

7

• lulu07

1

• trinetservice

1

• itzu

1

Top Posters In This Topic

cum ai constatat ca pare a fi bine comandat buu?dupa ce s-a prajit ai pus bu de care trebuie?daca ar fi cond de recuperare se duce imediat buutrafo linii nu se supra incalzeste in timp ce functioneaza, alea cateva minute?mai uita-te pe circuitul bazei buu-lui la lipituribafta!

am strapat si eu bobinuta si pare ca semnalul pt baza s-a corectat si dupa prox 15 minute inca merge, dar radiatorul e fff cald...(nu am termometru) tensiunea de alimentare e 152v( nu este de unde sa se regleze) :smt006

150 V e tensiunea nominala de alimentare a etajului B.O. deci nu e o diferenta mare.Tranzistorul original e BU1508AX.Verifica 6108=Zener 7V5 si bobina 5420 ;eventual lipituri reci la pinii modulului,poti suspecta si trafo linii.

televizor IDIOT :smt070 PHILIPS :toimonster: radiatorul se incalzeste ca dracu mai mult de la celelalte tranzistoare de pe el :snakeman: am pus bu-ul pe un alt radiator, mai sanatos.Radiatorul de la bu, nu pare sa se incalzeasca excesiv, dar vechiul radiator( au ramas celelalte pe el) e TOT FIERBINTE :weedman: