Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec neon fierbinte


Postări Recomandate

 Azi mi s-au parlit 2 becuri cu LED.Ca solutie imediata am gasit,in arhiva,doua becuri cu neon,gen cu U-uri.

 Am o nelamurire legata de aceste becuri,respectiv se incing de nu poti tine mana pe partea de neon.E normal?N-am mai folosit de ani de zile becuri din astea.Stiu din vechime ca se incalzesc,dar in halul asta?Zici ca sunt becuri cu filament!

 Poate pare idioata intrebarea,dar inainte vreme,cand aveam numai neoane,n-am fost atent niciodata cat de calde sunt .

 Si o observatie referitoare la cele LED arse.Le-am demontat.La cat de mic e radiatorul de tabla si cum e inchis nici nu-i de mirare ca se duc atat de repede!!

Ma intreb de ce nu se practica niste gauri de aerisire...Se pune praful?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Trebuie făcută o precizare totuşi.Becurile despre care se vorbaşte nu sunt ,,neoane,, ci becuri fluorescente, sau ,,economice,,.Becul cu Neon este o construcţie aparte, avnd descărcare în gazul Neon, dă o culoare roşie şi are utilizări doar la semnalizări.Unul dintre cele mai cunoscute becuri cu Neon e cel din ,,creionul de reţea,, sau şurubelniţa de testat faza.

Becurile cu led sunt făcute să fie relativ ieftine, dar să ţină mult mai puţin decât specifică eticheta.Dacă vreţi leduri care să ţină mult, veţi da cam 60-70 Lei minimum.Dar cum omul vrea ieftin şi bun....

Link spre comentariu

Nu e universal valabil. Acum cred ca 2 ani, am cumpărat becuri scumpe, cam 60 lei/bc, dar cu 5 ani garanție. Asta m-a motivat. Cu toată scumpetea, pana acum am schimbat 3 bc din 12. Deci se mai strica și cele scumpe. 

Editat de doru3160
Link spre comentariu
Citat

Dacă vreţi leduri care să ţină mult, veţi da cam 60-70 Lei minimum.Dar cum omul vrea ieftin şi bun....

 

Nu neaparat....la Dede...n,  a fost prin 2018 o promotie, o cutie continand 3 becuri LED Philips 9W- 806 lumeni 4000K, toate trei la 40 lei.Vad ca rezista foarte bine.

Link spre comentariu

Mai e şi după noroc...că toate-s făcute în China.Dar e deranjant să dai 10-15 Lei pe un becoled care te ţine doar o lună-două.Asta în condiţii de utilizare de minim câteva ore continuu, că la baie ar rezista mai mult probabil, acolo uzura mare e la porniri repetate...

Link spre comentariu
Acum 48 minute, Spitfire a spus:

Nu neaparat....la Dede...n,  a fost prin 2018 o promotie, o cutie continand 3 becuri LED Philips 9W- 806 lumeni 4000K, toate trei la 40 lei.Vad ca rezista foarte bine.

 

89 Lumeni/W - cam putin. Folosind LED / COB actuale ai cel putin 120 Lumeni/W incluzind si randamentul sursei iar cu tot cu dispersor minim 100 Lumeni/W

Link spre comentariu

80-90lm nu e putin. Ganditi-va ca vin cu protectia opaca. Aia scade din fluxul luminos.

 

Ca fapt divers, de cam 3 ani o duzina de becuri de un echivalent a 6 lei merg fara probleme. Niste noname.

 

In rest, eu folosesc multumit IKEA. Un pic mai scumpe decat alea de 6 lei.

Editat de Mircea
Link spre comentariu

@BRANCADepinde şi cât disipă, unul care luminează ceva mai modest dar nici nu frige, ţine garantat mai mult decât unul care te orbeşte dar nu poţi ţine mâna pe el în funcţionare.Categoric, toate ,,becoledurile,, suferă de răcire neadecvată, dar nici nu există interes pentru asta.Dacă te-ar ţine câţiva ani, ar da faliment chinezii..

Editat de validae
Link spre comentariu
Acum 2 ore, sesebe a spus:

Pai doar nu vrei sa le lași moștenire la nepoți. 

Cele făcute de mine încă funcționează bine.

Pai tu de ce le-ai facut...ca sa le lasi mostenire la nepoti? Eu le-am luat asa, ca sa uit pana se strica, cat am dat pe ele. Cele 3 mi le-au schimbat la garantie. Intre timp mai am doua, dar le mai tin sa ma duc cu o cantitate mai mare, ca sa merite drumul. Mai am timp 3 ani.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări