Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
jfclaudiu

Probleme monitor LG Flatron L227WTP

Recommended Posts

Salut!

Am un monitor ce-mi face probleme. Ca sa incep cu inceputul, acest monitor, LG Flatron L227WTP-PF, l-am luat acum vreo 10 ani. Mi-a mers cativa ani, apoi am avut o problema cu el. Nu mai stiu exact care a fost problema, dar cred ca nu se mai vedea la el. L-am dus la reparat, l-a facut, dar tot a ramas cu o problema. Functioneaza doar pe VGA, nu si pe DVI. A mers mult timp de atunci, pana cand nu l-am mai folosit 1-2 ani. Acum o luna, am zis sa-l folosesc din nou. Cand l-am pornit, la 2, 3, 5 sec. disparea imaginea, apoi cand reaparea, arata mesajul ANALOG. La inceput m-am gandit ca ar fi cablul de vina, dar, nu este din vina cablului. Dupa cateva zeci de minute de incercari scoate cablul, baga cablul, incepea sa-si mai revina. Functiona 1 min. sa zic asa, apoi iar facea figura cu ANALOG...

A doua sau a treia zi, timpul de functionare incepea sa se mareasca. Dar, apoi, a aparut alta problema. Incepea sa imi apara meniul, apoi sa "navigheze singur". Se schimbau singure setarile, ca si cum butoanele ar fi apasate, sau contact imperfect. L-am descfacut si i-am deconectat firul ce leaga placuta cu butoane. Problema rezolvata! Dar, din nou, a ramas problema cu imaginea ce dispare pentru 1-2 sec, apoi revine si apare mesajul ANALOG. Am observat ca daca imaginea este alba, functioneaza chiar si o ora fara sa faca probleme. Daca imaginea este mai inchisa, in special in jocuri, dupa 15 min. o ia razna. Solutia este sa-l opresc, sa-l las cam o ora, apoi merge... Concluzia este ca ceva se incinge dupa un anumit timp, asa ca am pornit ventilatorul si l-am intreptat direct spre el, sa intre aerul prin grilaj, si, surpriza! Functionaza toata ziua fara sa mai faca probleme.

M-am uitat pe internet si am gasit o posibila rezolvare. Pe placa de baza sunt 7 condensatori ce trebuie schimbati. I-am schimbat, dar aceeasi problema. Poate stie cineva ce altceva as mai putea incerca.

Link to post
Share on other sites

Schimbă prima dată toate microcontactele panoului.Apoi cu un ESR-capacimetru trebuie verificaţi toţi condensatorii electrolitici de filtraj din sursă şi nu numai şi schimbaţi cei cu ESR mărit sau fără capacitate.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines