Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Alexandru Nicolae

SENZOR MISCARE NORMAL INCHIS

Recommended Posts

Buna ziua. as avea nevoie de ajutorul vostru,

Pentru o aplicatie la care lucrez am nevoie de un senzor de prezenta( indiferent de tip) , dar care sa fie normal inchis. Concret , vreau ca senzorul sa deschida  circuitul de alimentare (220V) in momentul detectiei si sa-l inchida in momentul in care nu mai detecteaza. Echipamentul alimentat are 72W.

Va multumesc .

Link to post
Share on other sites

Sau, daca nu ai acces la interiorul senzorului, o metoda destul de simpla este adaugarea unui releu electromagnetic cu bobina alimentata la 230 Volti curent alternativ si cu minim un contact NC, contact care sa reziste la tensiunea de 230 V c.a. si cel putin la curentul sarcinii (cam 0,4 Amperi dupa descriere).
Schema de utilizare normala a detectorului (desenul din stanga) se modifica asa cum se vede in desenul din dreapta.
Un exemplu de asemenea releu la 20 lei, cu contacte NC/NO de 16A, ti-l trimit pe MP (mesaj personal) ca sa nu se considere reclama comerciala.

.

Releu.PNG

Edited by Ticu
Link to post
Share on other sites

Eu cred că e mult mai ieftin să schimbe releul senzorului cu unul care are contacte normal închise...cred că 4-5 lei costă.

Asta, dacă are ceva cunoștințe de electronică?

Link to post
Share on other sites

Eu apreciez maxim schema colegului Ticu !....pentru un ” neelectronist” care nu poate recunoaste piese/conexiuni pe o placa deja populata cu piese ,este perfecta!

Spor!

Link to post
Share on other sites

Acum 10 ore, valivoi a spus:

Tineti cont senzorul de miscare este total diferit de cel de prezenta ,

ca si functie

 

Adică? Dezvoltă un pic, te rog ...că eu nu înțeleg.:scarpin

Link to post
Share on other sites

Senzorul de mişcare detectează mişcarea, senzorul de prezenţă detectează prezenţa. Al doilea detectează că eşti pe acolo şi dacă nu te mişti.

Link to post
Share on other sites

"""Care este diferența dintre un senzor de mișcare și unul de prezență, pentru că în branșă, acești doi termeni sunt des confundați?

Senzorii de mișcare detectează mișcări ample (de exemplu, deplasarea unui obiect/om), pe când un senzor  de prezență detectează atât mișcări mari, cât și mișcări mici (de exemplu, mâinile pe tastatură sau pe un mouse!).

Detecția mișcării/prezenței se face în funcție de gradul de sensibilitate constructivă a senzorului, nu de natura lui (PIR, înaltă frecvență, etc.). Această idee este eronată și trebuie știut că același senzor de prezență are și o zonă de detecție a mișcării dar și o zonă de detecție a prezenței omului, ce este drept mai redusă. Pe piața din România sunt de fapt puțini senzori care detectează într-adevăr prezența omului iar marea majoritate sunt senzori de mișcare, denumiți în mod impropriu senzori de prezență…"""

Edited by valivoi
Link to post
Share on other sites

La 13.08.2020 la 9:33, ratza a spus:

Senzorul de mişcare detectează mişcarea, senzorul de prezenţă detectează prezenţa. Al doilea detectează că eşti pe acolo şi dacă nu te mişti.

Daca tot faci drumetii, In Postavarul (langa telecondola) exista un restaurant unde poti sa-ti clatesti ochii. (4 tipuri de senzori) 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines