Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
digitall

Panelmetru pt surse de alimentare

Recommended Posts

O idee pt cine vrea sa isi construiasca un panelmetru universal pt surse de alimentare, cu functii OTP, OCP, OVP, mai multe moduri de afisare pe display , setare praguri maxime de curent si tensiune , pornire/oprire manuala , control temperatura inteligent, comanda ventilator pt racire , avertizari sonore. Personal l-am realizat cu uC cu ADC pe 10 biti .  Fiind o schema simpla , cablajul l-am desenat direct din cap, nu a fost nevoie sa imi desenez schema, deci nu o am .

Fata de VA clasice,  nu foloseste rezistori semireglabili pt calibrare, aceasta operatie se face software . Atat la citirea curentilor cat si la citirea tensiunilor , corectia de offset se face la fiecare pornire.

 

PANELMETRU

Link to post
Share on other sites

 Open source soft?

 Eroarea vad ca e de 10 mA.Ai lucrat ceva pentru eroare 1 mA?Asta ar fi foarte interesant pentru multi.

 Exista un paradox.Foarte multe montaje  hobby,pe MCU sau opuri ,au consumuri mici,sub 100mA,si panelmetrele au eroare in genul celui construit de tine.Daca ai,de ex,un opamp ce consuma 15mA iti dai seama cam cum va fi afisat!

Link to post
Share on other sites

Nu e pt vanzare, este doar o sugestie. Posibil variantele urmatoare, care vor fi de precizie.  Am si variante de citire la rezolutii mai mari pe ADC (14,16 si24 biti) deci si precizia creste , dar nu sunt finalizate constructiv din lipsa de timp. Rezolutia este mai mare cu cat capatul de scala este mai mic, sau o varianta de citire valori care este acum in lucru este cea cu autorange pe domeniile de tensiuni, respectiv curenti . In aceasta varianta, pana in 4V si pana in 4 A rezolutia este de 1 mV/1mA , intre 4V si 8v este de 2 unitati...samd

 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines