Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator rotativ


mac01

Postări Recomandate

Vreau sa cumpar un comutator rotativ cu 11 pozitii si un contact. Problema mare de care ma lovesc este faptul ca acest comutator vreau sa aiba gaura de 3mm in axul lui. Axul sa fie de 6mm cu gaura de 3mm in el. Contactele sa fie cat de cat bune...nu-mi trebuie de curent mare...actionez niste minirelee cu un consum mic, de cativa zeci de miliamperi.

Unde gasesc sa cumpar asa ceva? Sau daca aveti voi prin cutiile cu maimute...nu refuz si folosit... bun sa fie!

Am tot cautat unul nou... dar gasesc cu axul plin.

Multumesc

Editat de mac01
Link spre comentariu

Stai putin sa-ti povestesc.

Imi trebuie gaura de 3mm prin ax deoarece prin acest ax trece o tija cu aceasta grosime, tija care la capatul ei actioneaza un potentiometru. Adica vine primul buton care actioneaza comutatorul iar peste el este alt buton care actioneaza acel potentiometru.

Efectiv sistemul este ca un potentiometru dublu, dar cu reglajele cursoarelor independent. La magazine n-am gasit,  iar pe ebay se gasesc, dar cu tija plina si tesita intr-o parte. Nu stiu daca pot sa dau gaura prin acea tija, exista sansa sa stric acel comutator, deoarece din poze nu-ti poti da seama daca permite sau nu acest lucru. Daca comutatorul ar permite acest lucru, as desface axul si l-as duce la un strungar bun sa-i dea o gaura...numai sa gasesc astfel de comutator.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Exista si cu 11 contacte,cu axul gaurit deja,trebuie avut grija,pot fi cu scurtcircuitare contact,latimea plotului mobil este mai mare decat latimea distantei dintre 2 ploturi consecutive,cand trece plotul mobil de pe un plot fix pe urmatorul le scurtcicuiteaza intai si apoi ajunge pe urmatorul,sau fara scurtcircuitare ,latimea plotului mobil este mai mica decat distanta dintre doua ploturi fixe consecutive si trecerea de pe un plot fix pe urmatorul se face cu intreruperea semnalului comutat.

https://shop.batenburg-mechatronica.nl/media/pdf/CH15-Datasheet-Type01-E.pdf

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări