Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
LucaGRG

Cum sa conectezi un stabilizator de tensiune la un invertor

Recommended Posts

Salutare ma poate ajuta cineva cu o nelamurire?

Este vorba despre un invertor 5000w cu unda sinusoidala modificata care scoate 200 v out si as vrea sa pun un stabilizator unda pura, vreau sa stiu daca as putea sa le conectez intre ele, daca nu exista nici un risc sa se arda! 

Stabilizatoarele de tensiune cer anumite unde la intrare?

Multumesc!

res_daf739e4ada83c4dc291836a3029664b.webp

Sunt nou in domeniu!

Edited by LucaGRG
Link to post
Share on other sites

De ce ai conecta un stabilizator la un invertor ? Ce consumator ar fi atât de pretenţios la tensiunea de reţea, când acum toate au surse în comutaţie stabilizate ?

Link to post
Share on other sites

Păi dacă scoate doar 200V trebuie remediată problema invertorului, nu pus un stabilizator.Deşi eu cred că te-a ,,fentat,, aparatul de măsură folosit şi problema e de fapt alta.Cu ce aparat de măsură ai măsurat cei 200V ?  Acolo trebuie folosit un multimetru TRUE RMS, fiindcă forma de undă modificată duce la erori mari de măsură la aparatele uzuale...

Link to post
Share on other sites

Am măsurat cu un multimetru de 30 lei. 

Când am conectat amplificatorul de la boxe se auzea un bâzâit mai tare decât la rețea. Și l-am scos repede pentru ca am crezut ca o sa se ardă deci într-un final cum as putea sa rezolv. 

Multumesc

 

Link to post
Share on other sites

Multimetrul ăla de 30 Lei nu poate măsura corect forma de undă scoasă de invertor.Tensiunea scoasă de invertor e probabil OK.Fenomenul ce cauzează bâzâitul ăla urât e zgomotul cauzat de comutaţie, iar amplificatoarele şi radiourile, fiind sensibile la aşa ceva, nu pot fi alimentate din invertoare.Probabil vrei să foloseşti amplificatorul undeva unde nu ai reţea disponibilă şi de aia vrei să-l alimentezi din invertor.S-ar putea reduce zgomotul folosind filtre LC (bobine+condensatori) dar nu e simplu, trebuie făcute încercări multe.Mai bine te orientezi pe amplificator auto, alimentat direct dintr-o baterie....pe care o reîncarci din când în când pe maşină.

Link to post
Share on other sites

Dacă invertorul nu scoate undă sinusoidală pură (şi niciun invertor n-o face pură) degeaba vei adăuga un stabilizator după el, zgomotul va rămâne.Cum am scris, problema nu se rezolvă chiar simplu, mai bine schimbi alimentarea pe baterie.Dacă ai posibilitate să împrumuţi aparatură pentru teste e OK, altfel nu ţi-aş recomanda să cumperi nimic netestat, fiindcă vei da bani aiurea.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines