Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
manolis

Placa vitroceramica sau placa cu inductie

Recommended Posts

Am avut o placa vitroceramica si am schimbat-o cu una cu inductie. Ce ma deranjeaza este zgomotul mare al ventilatoarelor si faptul ca din senin dupa un anumit timp se opreste (banuiesc ca actioneaza protectia la temperatura. Placa Bosch (nu mai stiu ce model dar am dat aproape 1500 lei). 

Alte placimai scumpe sunt mai silentioase? Se opresc si ele dupa un anumit timp daca se gatesc serios la ele? (nu cred ca sunt facute doar sa fierbi oua la ele) 

Sunt tentat sa revin la placa vitroceramica. Asa nasoale sunt placile cu inductie? 

Link to post
Share on other sites

De când o aveţi ? Dacă e în garanţie, puteţi să luaţi legătura cu cei care se ocupă de service, dar ar fi bine ca mai înainte să consultaţi manualul, poate e normal să se oprească la supraîncălzire.După oprire reporneşte singură, sau trebuie repornită manual ?

Link to post
Share on other sites

Din 16 iunie anul asta. Din ce am citit mai multe gospodine se plang de problema asta: se opresc daca se gatesc serios la ele si nu se pot porni imediat. Trebuie asteptat cateva minute pentru a fi repornite manual. Poate la iarna nu se va opri, dar acum este enervant. La un coleg ii face mai nasol:o pune pe prima treapta sa incalzeasca ceva usor si dupa 6-7 minute (acum vara) se opreste singura. Trebuie sa stea cu ochii pe ea sa o reporneasca (dar macar o poate porni imediat).

Mai astept raspuns de la un amic care are o placa Tefal dar nu este incorporabila (ma gandesc ca aia are aerisire mai buna). 

Link to post
Share on other sites

La banii ăia te-ai aştepta să funcţioneze ireproşabil.Am colegi care au venit cu plite ieftine (200 Lei)defecte, de obicei crăpa puntea sau tranzistorul de putere, dar nu mi-au spus că ar fi avut probleme să se oprească singure....

Link to post
Share on other sites

Prima tristete a fost zgomotul ventilatoarelor. Singurul lucru pozitiv este ca poti pleca linistit de acasa daca nu auzi ventilatorul, nu trebuie sa mai verifici plita ca la aia vitroceramica. Se opreste singura si daca iei oala de pe ea (faci paste si vrei sa scurgi apa... pana o scurgi, se opreste plita). 

O alta prostie este ca dimensiunea de incastrare difera de la o firma la alta. Macar de erau 2-3marimi standard. 

Eu nu inteleg de ce mai au si functia boost daca ele nici sa mearga normal nu sunt in stare. 

Link to post
Share on other sites

Am primit feedback de la plita cu inductie Tefal (un singur ochi - pret 89 euro, deci scumpa) si tot o porcarie (se opreste si aia cand o apuca caldurile) si in plus scoate si un zgomot (cred ca PWM-ul) cand este dat la treapta maxima. Eu tind sa cred ca merita sa iei modele mai ieftine (chiar no name) si sa le tot schimbi decat sa dai o caciula de bani pe und brand name si sa te oftici. Nu mai spun aia ieftina daca se zgarie nu sari in sus de 5 metri de oftica. Cand nevasta tranteste o oala pe plita... te doare la basca. 

Link to post
Share on other sites

Eu nu detin plita cu inductie dar am avut ocazia de multe ori sa folosesc diverse modele (nu dintre cele mai ieftine) si niciodata nu am auzit ventilatoarele. Este posibil sa fie o problema a modelului respectiv.

Link to post
Share on other sites

Am plita cu inductie Whirlpool wb b8360 ne (am dat aproape 600 de euro pe ea)

Vad ca esti din Italia si la voi o gasesti redusa :

https://www.qbric.it/cottura/whirlpool-wb-b8360-ne-piano-cottura-a-induzione-da-60-cm-colore-nero.html

 

Dupa cum vezi la apartitie nu a fost deloc ieftina si ... se aude ventilatorul. Ventilatorul merge tot timpul. Si daca se aude si un click din cand in cand (daca nu este data zona la maxim) insa nu se aude PWM-ul. 

Link to post
Share on other sites
La 03.08.2020 la 14:58, validae a spus:

La banii ăia te-ai aştepta să funcţioneze ireproşabil.Am colegi care au venit cu plite ieftine (200 Lei)defecte, de obicei crăpa puntea sau tranzistorul de putere, dar nu mi-au spus că ar fi avut probleme să se oprească singure....

Exact, eu am o plita de 200 lei, Tillreda, functioneaza foarte bine de peste un an, e full digitala(fara encoder rotativ), anterior aveam o ragalie Hyundai, exact comutatorul decadic s-a stricat.

In cazul de fata trebuie sa vedeti unde-i problema cu racirea, poate ca acel ventilator zgomotos e defect din fabricatie, si de aici problema.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines