Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recommended Posts

Buna seara! Am acest tv pe masa de lucru la care se aprind ledurile pentru o secunda si se sting. Am crezut ca este sursa defecta deoarece am un tester led facut de mine dupa o schema gasita pe acest forum si se aprind toate, am pus si un ampermetru in serie sa vad consum pe ele si aparatul de masura mi-a indicat 24 de mA. Am cumparat sursa noua si surpriza defectul se manifesta incontinuare. As dori sa o pornesc fara placa de baza sa vad cum se manifesta dar nu stiu sa ii dau start.Are sursa 17ips62,mainboard 17MB140,display ves315wnds-2d-n14 ,bineinteles vestel. Poate ma ajutati dumneavoastra.

Edited by onoselaurentiu
Link to post
Share on other sites

Peste 100% leduri defecte sau lipitura rece pe traseul baretelor . .

Din ce spui este un Vestel si are doua mari slabiciuni .

Cele enumerate .

Edited by razvan-l1
Link to post
Share on other sites

Despre ce protecţii vorbeşti ? Nu trebuie să scoţi lentilele dispersoare ca să pui fire la cip, doar răzuieşti puţin cablajul între leduri şi ai acces pentru a alimenta ledul separat.

Link to post
Share on other sites

Sursa care am luat-o nu e nouă. E din dezmembrări, zicea ca tv ul avea display-ul fisurat. Am alimentat din nou fiecare bareta in parte și am ținut ceva timp și nu am observat nimic la nici un led. Mai insist. 

Aha! Am înțeles. 

 

Link to post
Share on other sites

Aceeasi problema am avuto eu astazi tot cu un vestel sursa 17ips61-5. 041116 v.1

Cine la adus la reparat mi-a adus si o sursa identica la cod. 041116 v.1

Am montato in tv si surpriza tensiunile oscilau dadeau sa se aprinda ledurile si in fractiune de secunda se opreau.

Studiind ambele module am constatat ca in sursa tv-ului integratul din primar era un ICE3BR1765 iar in sursa de schimb era un ICE3RB0665. Iar in partea de backliht era cu totul alt integrat fata de ce avea tv-ul in original.

Am scos ci-ul bun care era identic la pini l-am montat pe sursa tv-ului am schimbat un zener ars, optocuplor. tl431 am modificat ceva rezistente am pornit sursa si surpriza era oscilanta.

Am scotocit mai departe si am gsit trz. de stb. scurt b-e si un zener de 6,8. Le-am inlocuit si am avut acum tensiunile normale.

Am instalat sursa si tv-ul a fost functional

Link to post
Share on other sites
Acum 1 oră, onoselaurentiu a spus:

 As dori sa o pornesc fara placa de baza sa vad cum se manifesta dar nu stiu sa ii dau start.Are sursa 17ips62,mainboard 17MB140,display ves315wnds-2d-n14 ,bineinteles vestel. Poate ma ajutati dumneavoastra.

 

Sursa asta porneste fara start, tensiunile 12V si 24 trebuie sa stea stabile, eventual pui un bec de 12V 22W pe tensiunea de 12V

Link to post
Share on other sites

Acum 55 minute, onoselaurentiu a spus:

Buna seara! Am tensiunea de 12v si este stabila iar  In loc de 24v eu am 35v si este stabila.

 

la care sursa este tensiunea de 35V? sursa nu mai are nimic in afara de 62? 

Link to post
Share on other sites

Atunci o să mai verific pe bara de 24 să văd ce se intampla. Filtrajul este la 50v.  Oricum defectul s-a mai manifestat o dată pe urmă au pornit ledurile. 

La pornire ledurile o secunda tind sa se stingă. Tensiunea este de 74v și nu parea sa cadă. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.





×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines