Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mihai_s3

congelatorul raceste frigiderul ff putin

Recommended Posts

Tovarasi am un frigider liebherr a++ termostatul este pana la maxim 7 trepte,la treapa 6 congelatorul este bocna -23C dara frigiderul raceste dar nu cum trebuie se strica mancarea dupa o saptamana,la usa am 11C bag oala cu mancare mai in spate sa se lipeasca de perete unde are o bruma de zapada.deci nu are putere in racire,daca dau la maxim la treapta 7 atuncea raceste dar merge ca nebunul si peste doua ore in continuu dupa care face pauza mai scurta.

-Inca o problema in congelator partea de jos dar nu toata suprafata de jos decat jumate s-a deslipit plasticul(adica face burta)de racitor exista vre-o metoda sa o lipesc?mentionez ca problema asta cu dezllipitul nu are legatura cu racirea proasta a frigiderului ca burta mi-a aparut mai recent iara problema cu racirea proasta este de cativa ani de cand am luat frigiderul.

Link to post
Share on other sites

2 hours ago, mihai_s3 said:

... bag oala cu mancare mai in spate sa se lipeasca de perete unde are o bruma de zapada.deci nu are putere in racire...

Acuma daca vrei sa raceasca si camera, evident ca nu are putere de racire.

 

Vezi ca garnitura usii (chederul) nu e buna, sau e usa stramba si nu se pupa bine cu cadrul frigiderului.

 

Quote

-Inca o problema in congelator partea de jos dar nu toata suprafata de jos decat jumate s-a deslipit plasticul(adica face burta)de racitor...

Dezgheti complet si aplici niste silicon, dar d-ala de merge la frig si umezeala. Gasesti tu la magazin.

Edited by Thunderer
Link to post
Share on other sites

 Ce spune thunderer este ok.Trebuie verificate intai usa si garnitura.

 Pot sa mai fie si probleme cu sistemul de dezghetare/evaporare.Ce ma intriga ca numai pe treapta 7 raceste si merge mult timp.Acelasi mers indelungat ar trebui sa fie si pe treapta 6.Adica termostatul simte ca nu e temperatura fixata si tine compresorul pornit mult timp!Da n-ai pomenit de asa ceva...

Link to post
Share on other sites

 

Acum 4 minute, BRANCA a spus:

Da n-ai pomenit de asa ceva...

O fi omis...pe caldurile astea, daca deschizi usa des si larg, ca sa te gandesti bine ce scoti sau bagi in frigider, e normal sa munceasca ore pt a compensa pierderile. Si apoi, o mancare dupa o saptamana, chiar tinuta la frigider, cine o mai mananca?

Link to post
Share on other sites

Problema este tocmai "bruma ai de zapada" care actioneaza ca un izolator si nu mai poate raci interiorul frigiderului,ideal ar fi un frigider cu tehnologie ""no frost""                """""""""""""     

Tehnologia No Frost este o inovatie reala in universul electrocasnicelor de racit. Avand toate aspectele unei noi tehnologii, No Frost reduce timpul si energia investite in intretinerea frigiderului, bucurandu-se de o serie de avantaje incontestabile.

Procesul de formare a ghetii intr-un frigider porneste de la vaporii de apa care se formeaza de la alimente si in timpul deschiderii usii. Acesti vapori se depun pe bobina care raceste, rezultatul fiind un strat de gheata din ce in ce mai gros. Acest strat de gheata trebuie inlaturat manual, fiind necesara oprirea si scoaterea din priza a frigiderului. Acestei operatiuni anevoioase i se adauga mutarea alimentelor si reasezarea lor si curatarea frigiderului de cate ori se formeaza gheata. Tehnologia No Frost impiedica formarea ghetii, si are la baza un mecanism format din trei elemente:

  • Un temporizator
  • O bobina care incalzeste
  • Un senzor de temperatura

La fiecare sase sau mai multe ore, temporizatorul porneste bobina care incalzeste. Aceasta este infasurata pe bobina ce raceste (vaporizatorul), astfel topind depunerile de gheata care apoi se scurg printr-un canal colector intr-un compartiment dedicat. Senzorul simte cand temperatura atinge 0°C si opreste incalzirea bobinei, restabilind fluxul normal de racire.""""""""""""""""""""""""

          

Link to post
Share on other sites

Valivoi.Pai omu n-a zis nimic de tipul frigiderului.Poate chiar are "no frost".Eu am zis ca e suspect cu racirea pe treapta 7,ca ar trebui sa faca la fel si pe treapta 6!

Link to post
Share on other sites

Cred ca am gasit buba,la compresor este un filtru-(filtru deshidrator)unde vine pe o parte conducta groasa iara pe cealata parte conducta subtire care aceasta conducta subtire chiar la sudare asa este indoita foarte tare-practic fiind obturat canalul-se si vede unde este indoitura unghiul este practic presat-poate infuenta asta in racirea frigiderului?

Link to post
Share on other sites

 Mihai.Poate nu e ok indoitura,poate e ok,tehnologica.Cheama un expert ca daca trebuie rezolvata indoitura nu o poti face decat la atelier specializat.

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
Acum 57 minute, Thunderer a spus:

Hai ca n-o fi functionat asa ani de zile.

 

Poza?

poza nu am facut,dar daca este printre voi un frigotehnist,prin descriere intelege la ce ma refer si poate sa-mi dea un raspuns,daca influenteaza acea opturare de la conducta subtire racirea frigiderului

Edited by mihai_s3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines