Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptor electric 700*C , ce rezistenţă îmi trebuie ?


Postări Recomandate

Bună ziua! Îmi cer scuze de la început ca am o întrebare mai aparte, dacă ma poate ajuta și pe mine cineva. As dori creez o temperatura da 700C într un habitaclu de dimensiunea unui interior de cuptor cu microunde. As vrea sa știu ce fel de rezistenta electrica îmi recomandați, la 220V...daca se poate. 

Editat de validae
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Două rezistenţe de 2kW vor aduce temperatura din incintă la acea temperatură în maxim 10-15 minute.Problemele cele mai mari sunt pe partea de izolare termică, fiindcă incinta trebuie foarte bine izolată ca să nu se piardă căldura, plus un termostat care să menţină acea temperatură constantă.

Link spre comentariu

 Foarte corect ce a spus Validae.Problema ca trebuie sa gasesti rezistente care sa fie pe suport ceramic.N-ai zis la ce folosesti cuptorul.Daca e cumva pt topit aluminiu nu-ti recomand electric.Sunt modele pe net cu arzator cu gaz.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Trebuie rezistente care sa functioneze 1000 de ore la 1000 de grade, de exemplu sarma de Kanthal pe tuburi de portelan. Trebuie asigurata convectia aerului din cuptor, altfel aerul se stratifica, mai cald sus si mai rece jos. Intre spatiul de lucru si peretii laterali se pun doua placi metalice libere sus si jos. Intre peretii laterali si placi se pun rezistentele de incalzire. Aerul incalzit de rezistente urca pana la tavan, apoi se raceste, coboara si intra la rezistente prin partea de jos.

Link spre comentariu

d2134.Solutia cu canal in placa se folosea si la noi masiv cu placile de BCA,resouri de baraca.Ce da insul insul in video sunt materiale greu gasibile la noi.Si daca caramizile sunt dure f greu se face canalul!Si fixarea rezistentei in canal nu prea e ok,dpdv al PM.

 Incearca sa faci un cuptor din asta si sa vezi ce "usor" este!

Link spre comentariu

Caramida aia semana la consistenta cu BCA-ul, la cat de usor a sapat santurile pt rezistenta. Daca era samota pt cuptoare, iesea la pensie pana sapa canalul cu scula aia. In principiu, ofera o idee despre ce si cum. Se pot lua partile bune, si imbunatati partile mai putin bune. Nici mie nu-mi place cum a prins rezistenta in canal. Poate pt o incalzire, doua, sa tina ca e bagata fest, dar cand incepe sa se macine muchiile canalului de la temperatura, va ramane doar in prinderea aia firava cu niste agrafe infipte in pereti, agrafe care se vor arde cu siguranta in scurta vreme. Dar cuptorul arata bine la o privire superficiala. Rezistenta o recomand si eu din sarma/bara din kantal. Merge si nichelia, dar e mai greu pt puteri mari. Se arde mai repede. Bara din silita cere curent mare, mai ales la pornire, si e foarte fragila. Trebuie o prindere ferma, si bine elaborata, nu tine la glume, se rupe imediat, dar duce bine in temperatura. Cele de masina de spalat (ca cea din exemplul de mai sus) cu manta metalica, nu cred ca ar fi o alegere fericita.

Editat de doru3160
Link spre comentariu

Mie imi place cum a lucrat cuptorul...foarte ingrijit si cu multa atentie.....iar aspectul de final este frumos. Putini au aceasta pricepere....sa faca de la zero acel cuptor.

Iar rezistenta nu cred ca o sa cada de acolo...sunt suficiente acele agrafe de prindere mai ales daca sunt lungi si au striatii ca sa nu iasa afara...poate mergea un pic mai des(e).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări