Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Mihaita oancea

Cuptor electric 700*C , ce rezistenţă îmi trebuie ?

Recommended Posts

Bună ziua! Îmi cer scuze de la început ca am o întrebare mai aparte, dacă ma poate ajuta și pe mine cineva. As dori creez o temperatura da 700C într un habitaclu de dimensiunea unui interior de cuptor cu microunde. As vrea sa știu ce fel de rezistenta electrica îmi recomandați, la 220V...daca se poate. 

Edited by validae
Link to post
Share on other sites

Două rezistenţe de 2kW vor aduce temperatura din incintă la acea temperatură în maxim 10-15 minute.Problemele cele mai mari sunt pe partea de izolare termică, fiindcă incinta trebuie foarte bine izolată ca să nu se piardă căldura, plus un termostat care să menţină acea temperatură constantă.

Link to post
Share on other sites

 Foarte corect ce a spus Validae.Problema ca trebuie sa gasesti rezistente care sa fie pe suport ceramic.N-ai zis la ce folosesti cuptorul.Daca e cumva pt topit aluminiu nu-ti recomand electric.Sunt modele pe net cu arzator cu gaz.

Edited by BRANCA
Link to post
Share on other sites

Da, eu am nevoie pt a topi pelicula de deasupra sticlei. La izolare m am gândit sa o fac cu samota și în exterior vata bazaltica învăluit totul într o anumita tabla. Mulțumesc pt toate informatiile

Link to post
Share on other sites

Trebuie rezistente care sa functioneze 1000 de ore la 1000 de grade, de exemplu sarma de Kanthal pe tuburi de portelan. Trebuie asigurata convectia aerului din cuptor, altfel aerul se stratifica, mai cald sus si mai rece jos. Intre spatiul de lucru si peretii laterali se pun doua placi metalice libere sus si jos. Intre peretii laterali si placi se pun rezistentele de incalzire. Aerul incalzit de rezistente urca pana la tavan, apoi se raceste, coboara si intra la rezistente prin partea de jos.

Link to post
Share on other sites

 Solutia consacrata este cu bare de silita.Sunt foarte durabile.Si cuptoarele de calcinare probe pe asa ceva mergeau.Altfel  rezistenta gen khantal pe suport ceramic.

Link to post
Share on other sites

d2134.Solutia cu canal in placa se folosea si la noi masiv cu placile de BCA,resouri de baraca.Ce da insul insul in video sunt materiale greu gasibile la noi.Si daca caramizile sunt dure f greu se face canalul!Si fixarea rezistentei in canal nu prea e ok,dpdv al PM.

 Incearca sa faci un cuptor din asta si sa vezi ce "usor" este!

Link to post
Share on other sites

Caramida aia semana la consistenta cu BCA-ul, la cat de usor a sapat santurile pt rezistenta. Daca era samota pt cuptoare, iesea la pensie pana sapa canalul cu scula aia. In principiu, ofera o idee despre ce si cum. Se pot lua partile bune, si imbunatati partile mai putin bune. Nici mie nu-mi place cum a prins rezistenta in canal. Poate pt o incalzire, doua, sa tina ca e bagata fest, dar cand incepe sa se macine muchiile canalului de la temperatura, va ramane doar in prinderea aia firava cu niste agrafe infipte in pereti, agrafe care se vor arde cu siguranta in scurta vreme. Dar cuptorul arata bine la o privire superficiala. Rezistenta o recomand si eu din sarma/bara din kantal. Merge si nichelia, dar e mai greu pt puteri mari. Se arde mai repede. Bara din silita cere curent mare, mai ales la pornire, si e foarte fragila. Trebuie o prindere ferma, si bine elaborata, nu tine la glume, se rupe imediat, dar duce bine in temperatura. Cele de masina de spalat (ca cea din exemplul de mai sus) cu manta metalica, nu cred ca ar fi o alegere fericita.

Edited by doru3160
Link to post
Share on other sites

Mie imi place cum a lucrat cuptorul...foarte ingrijit si cu multa atentie.....iar aspectul de final este frumos. Putini au aceasta pricepere....sa faca de la zero acel cuptor.

Iar rezistenta nu cred ca o sa cada de acolo...sunt suficiente acele agrafe de prindere mai ales daca sunt lungi si au striatii ca sa nu iasa afara...poate mergea un pic mai des(e).

Link to post
Share on other sites

Pe prezentare am spus, e ok. Dar agrafele alea fiind subțiri se vor arde, nu am spus ca vor ieși din caramida, ca nu trage nimeni de ele, și nici nu sunt supuse la efort.

Edited by doru3160
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines