Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Piesa c8z-02s 9907 rupta:( ce este?

dre

Recommended Posts

Am rupt o piesa dintr-un bloc de semnalizare Tico. Are 7 picioruse ,la mijloc sub izolatie este o placuta de culoare alba iar pe spate sub izolatie se vad contururile a 7 piese mici ce seamana a rezistente SMD.Daca o lipesc oare mai functioneaza ?Ce rol are aceasta piesa si ce este? Codul ei este c8z-02s 9907.Ce ma sfatuiti sa fac? Mai jos este o poza cu piesa respectiva.

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dre

4

• Abram Burel

2

• nelu F

1

• yo9hrb

1

Top Posters In This Topic

Atat cat ma duce gandul este vorba de un circuit "hibrid" (probabil niste SMD-uri "mascate") care este partea electronica a releului de semnalizare. Desi manualul de service nu spune ca releul de semnalizare ar fi in blocul de lumini, prezenta releului in poza (chestia neagra din spatele piesei de interes), ma face sa cred ca e vorba de asa ceva.

Daca tot ai Tico, inscrie-te (daca nu esti inca) pe http://www.daewooclub.ro si pune intrebarea si pe acolo.

Multumesc ...i-am dat de cap. Am lipit piesa si i-am pus si o banda izolatoare in jur sa reziste mai bine.Vad ca merge fara probleme. Sunt membru Daewoo dar am postat si aici pentru ca sunt mai multi priceputi in ale elctronicii . Thx again! :smt006

De unde deducem ca aspect (14-19) ca piesa in cauza era circuitul electronic al releului de stergator (14-26) - mi-au cazut ochii din intamplare, ca altfel m-am tot hlizit la partea de semnalizare.Prin lipire e clar ca semnalizatorul va merge in continuare, dar ma cam indoiesc ca stergatorul mai merge. S-ar putea ca unele functii sa mai mearga, dar asta doar din intamplare.

• 1 month later...