Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
ChuChi

Transformator Sony HMK 11

Recommended Posts

Buna ziua tuturor.

Zilele trecute am salvat de la groapa de gunoi o combina Sony model HMK-11. Combina are insa transformatorul lipsa. Tot cautand pe net am reusit sa gasesc numele transformatorului (1-446-207-00 model AEP sau 1-446-208-00 model UK) insa fara alte detalii suplimentare. Si nu am nici cea mai mica idee ce tensiuni ar trebui sa livreze respectivul transformator, pentru a-i putea gasi un inlocuitor. Daca are cineva dintre dvs. date despre acest transformator sau cunoaste tensiunile furnizate de transformator, va multumesc.

sony_hmk-11_11b_sm.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

2x24V 2-3A si 9V 0,3-0,5A rezulta din sch. mai bine 2x20V

Edited by QQme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Multumesc mult pentru raspuns. Asadar trebuie un transformator care sa furnizeze tensiunile de 20-24 V si 9 V.  Amperajul la cei 24 V mi se pare cam mare, nu vad ce ar putea sa "pape" atata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

La 2x24Vca sunt necesari minim 2A pentru sarcini de 8 Ohm ( asta asa spre exemplu ).

Ma refer la partea de amplificare de putere, ca asta alimenteaza secundarele principale.

Adica nu-i mult 2-3A, ci e cam la limita.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Condensatoarele de filtraj sunt la 25V (n-ar strica sa le înlocuiti cu altele de 35 V), tensiunile de alimentare sunt trecute pe schema (+24 resp. -23 V, integratele suporta cel mult ±30 V), asa ca par sa fie suficienti 2x18-19 V ca. Transformatorul e înghesuit în coltul stânga sus al cutiei. Vedeti cât loc aveti si , în functie de asta, cautati înlocuitor. Ideal ar fi sa încapa un toroidal de 80-100 VA cu secundar de 2x18 max. 20 V (gasiti de ex. la magazinul polonez, ceva gen 55132-P1S2 TALEMA, D95x35). Secundarul pentru 9 V îl puteti bobina dvs (daca nu are centrul torului umplut). Eventual montati un transformator separat pentru 9V.

Edited by franzm

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am uitat la IC HA 1350 si are2x20W iesire pe 8OHM ies cam 70W consum plus consumurile adiacente rezulta 75-80 W deci un trf. de 100VA ,tens din sec. principal va fi de 2x20Vdat fiind max. tens. pe IC de +_30V,,,,dar inainte verificati IC-ul sa nu aiba scurt intre+_ 24V si iesire dif.,daca e defect nu mai merita reparat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Multumesc dle. Marian pentru precizare. Am gasit, cautand pe internet, un transformator de 24 V la 2 A, dar inainte de toate ma voi apuca sa verific ceea ce spunea dl. QQme, personal nestiind daca nu cumva mai sunt si alte defecte prezente (n-am avut foarte mult timp sa ma apuc serios de el). Dl. Franzm: O sa incerc sa gasesc si alt transformator cum spuneati dvs. de 18-19 V . Loc inauntru ar fi suficient, transformatorul original era incapsulat intr-o camasa de plastic care se monta inauntrul aparatului, insa cine l-a avut pe mana a fortat acea camasa (se vad taieturi facute din topor cu, bag seama, o surubelnita) ca sa introduca alt transformator in locul celui original. Asadar, in prezent, nu mai exista decat acea camasa de fixare, pe care o voi inlatura cu totul. O sa ma apuc zilele acestea sa masor si daca nu mai exista alte defecte serioase, ramane sa achizitionez transformatorul.

Edited by ChuChi

Share this post


Link to post
Share on other sites

2x20V deci 40V cu priza la mijloc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cand termin cu serviciul, ma duc prin oras sa caut unul sa vad daca gasesc si cat costa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines