Guest sharckdj Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 Sal vreau sa imi fac un amplificator pentru calculator sa se alimenteze din sursa de la el. Acum vreau sa va intreb ce imi recomandati, ce circuit integrat sa se alimenteze la 12 volti pe o sarcina de 8ohmi si sa scoata cel putin 10W. As opta pentru un STK dar nu stiu care e compatibil pentru ceeea ce vreau eu. Va multumesc!! Link to comment
Guest kery23k Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 Prima idee care imi vine in cap este TDA 1557Q chiar daca ai dif de 8 ohmi .E pentru CAR si merge si cu 4 iesiri ! e simplu de facut si ieftin ! STK nu cred ca e posibil ! Dar te complici cu STK ! Link to comment
Stefan Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 arunca o privire aici .la 10 W nu merita un STK chiar daca gasesti ceva la 12V.si eu vreu sa fac ceva asemanator incastrat intr-o cutie de CD-rom cu un afisaj de volum cu leduri si volum digital,dar momentan am prea multe pe cap . Bafta ! ------------------------------- stefan_ro Link to comment
Dr.L Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 la 12v,din astea auto in punte(seria tda155x si altele),pe 4 ohmi,cu 1%thd scoti 10-15w,pe 8 ohmi,intre 1/2 si 3/4 din puterea astadaca ai boxe cu spl mare,merg ok,daca nu iti trebuie o sursa mai bunaastea de pc se pot duce pe la 14v,unde un astfel de circuit,la 1%thd,pe 4 ohmi, ar scoate 14-17w Link to comment
Guest kery23k Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 Amplificatorul ai putea sa il faci intr o carcasa de unitate optica ! Poate adaugi si un vu metru cu timpu ! Link to comment
bogdan_2006 Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 sau tda 1562q doar ca acesta e mono si ti-ar trebui 2 module ca sa fie stereo, si nu cred ca ar putea duce o sursa de pc 2 kituri......... Link to comment
Guest sharckdj Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 In cd-rom nu am cum sa fac montajul pentru ca am o carcasa mica verticala (IBM Netvista). Ms de info dar mai astept niste pareri poate sa fie si ceva mai bunicel si cu tensiune diferentiala +/- 12V pentru ca se poate lua din sursa. Cu TDA nu prea ma incanta ideea ca nu prea sunt bune calitativ :( Link to comment
zal Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 Nu cred ca sursa iti asigura pe -12V curent suficient. :rolleyes: Link to comment
Dr.L Posted September 23, 2007 Share Posted September 23, 2007 Nu cred ca sursa iti asigura pe -12V curent suficient. :rolleyes:si nici tensiunea,care ariaza de la 7 la 14v(la sursele la care am masurat eu)-12v se obtine de la aceeasi infasurare de 12v,doar ca diodele sunt pe dos(si sunt d-alea,in capsula de 1n4001 etc,1A fiind limita maxima) Link to comment
zal Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 De fapt, in calculator, - 12V se foloseste numai la c.i. preamplificatoare din partea de sunet si la unele semnalizari. Un preamplificator se poate atasa, dar un etaj final in nici un caz. Poti sa pui sursa normala cu traf sau sa modifici una de calculator, vezi la sectiunea ''alimentatoare''.Bafta! Link to comment
Recommended Posts