Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Gilbert Sparios

Laptop:Display stroboscopic

Recommended Posts

Nu... nu reusisem eu sa fac masuratori Live @Validae..

Acum insa am facut. Multe. L-am bucatit si pus pe masa cu sonde si tot tacamul.

 

Apare"normal" tensiunea de la acumulator, e permanenta asa cum cere DS-ul driverului de led-uri albe dupa cum l-au denumit ei.

 

MP3388S_380_1_1.jpg

MP3388.pdf

 

Notam LN momentul in care led-urile nu clipesc, si LF modul in care led-urile clipesc.

 

Masuratori: 

  • Pin 23 [VIN]. avem tensiunea de pe acumulator -0.4V ceea ce ma duce cu gandul la o dioda sau polyfuse ceva. Nu am reusit sa urmaresc totusi traseul pana la baterie. Legaturile in cablu VCDS sunt 3 fire de MainVCC, 3 de masa, si cateva pentru semnale...toate conexiunile sunt ok 2-3miliohmi intre terminalele mufelor.
  • Pin 24 [VCC]. LN+LF: 4.98V
  • Pin 22 [COMP]. In afara de schema au inseriat un rezistor de 10K; LN: 2.xxV, LF: semnal simultan cu clipit-ul ledurilor dar nu drept, un fel de fierastrau ..
  • PIN 1 [EN]. LN+LF: 2.98V
  • PIN21 [VFAULT]. Nu pare legat. Nu am reusit sa localizez FET-ul M1.
  • Pin11 [ISET]. Ciudatenie. LN: 2.3V, LF: frecventa 200Hz.
  • Pin6 [PWMI]. LN+LF: PWM (curat) dinspre placa de baza cu factor de umplere variabil.

C3-C6 = OK.

Inductorul cu problema este L1. Odata schimbat problema nu dispare realmente, doar se prelungeste momentul aparitiei LF la o tensiune mai scazuta de 3.6/celula  pe acumulator. 

 

As cumpara display-ul, driver-ul nu se poate schimba pentru ca are flat-urile sudate direct, doar led-urile de iluminare au conector ... Problema ca nu gasesc de unde sa cumpar..la un pret decent.

 

INNOLUX N156BGE-L41 Rev.C5

Edited by Gilbert Sparios
Link to comment
Share on other sites

vezi că circuitul ăsta e foarte isteţ. Măsoară curentul pe fiecare iesire de la leduri. Dacă pe prima ieşire nu are curentul setat, nici nu mai porneşte. Dacă ai un grup de leduri uzat, pe pinul respectiv curentul e mai mic şi pot apărea clipiri sau chiar oprirea circuitului. Am păţit asta cu un TV-monitor care avea un circuit asemănător dar numai cu 4 canale. După circa 6 ani de funcţionare aproape continuă, displayul a început să clipescă. După ce a mers aşa încă 1 an, a rămas oprit definitiv şi trebuia să îl închid şi să îl pornesc de mai multe ori ca să se aprindă. Dar nu mergea mult timp. Norocul meu a fost că nu au folosit pinul Vfault aşa că TV mergea în continuare dar fără lumina background şi am găsit repede defectul. A mers din nou după ce am schimbat toate ledurile.

La început am bănuit şi eu că ar fi bobina sau tranzistorul care ridică tensiunea sau C2, dar nu a fost aşa.

Verifică cu luminozitatea la minim dacă clipeşte mai des sau dacă se opreşte definitiv.

Poţi să o mai duci o perioadă dacă măreşti tenisunea Vout din R1 şi R2 şi scazi curentul de test din Rset de la pinul ISET, dar rişti să se ardă circuitul.

Link to comment
Share on other sites

total de acord, dar de ce la o schmbare de bobina se rezolva cat de cat , in sensul ca clipirea incepe undeva sub 20% baterie ramasa..si dupa o perioada ajunge ca nici sa scot cablul de incarcare nu mai pot ?... ceva ceva tot are a face si bobina ca piesa dar...e un mister. si asta nu doar pentru mine..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.






×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines