Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calorifer nou in instalatia existenta


Recommended Posts

Salutare, dupa cum zice si titlul as vrea sa mai adaug un calorifer in instalatia deja existenta. Intrebarea mea este daca e posibil acest lucru (daca o sa functioneze cum trebuie si nu o sa le afecteze pe restul) avand in vedere ca nu o sa fie legat din distribuitor deoarece trebuie sa sparg gresie sa dau parchetul jos etc si nu isi are rostul?

 

Dupa cum se vede in imaginea atasata caloriferul va fi montat cam la 2m de centrala, ca si marime cred ca ar ajunge un radiator de 600x500.

Multumesc!

Calorifer nou.JPG

Edited by Myhayxx
Link to comment

Merge montat fara probleme.

Trebuie sa faci totusi un reglaj la robinetul de retur al caloriferului atasat, in asa fel incat sa nu strapezi circulatia fluidului de incalzire prin celelalte calorifere deja existente.

Link to comment

Daca il deschizi la maxim, un procent foarte mare din volumul de apa pompata va circula prin el, asta in detrimentul celorlalte calorifere. Fiind foarte aproape de centrala, acel calorifer se va comporta ca un by-pass, adica un circuit scurt. La restul caloriferelor va ajunge un debit destul de mic de agent de incalzire.

Printr-un reglaj adecvat,  vei reusi sa asiguri o temperatura egala, in noua locatie, in comparatie cu locatiile vechi.

Edited by PINTI
Link to comment

Ceea ce spune domnul PINTI se numeste echilibrare hidraulica si se face obligatoriu la punerea in functiune initiala a unei instalatii de incalzire cu agent termic,sau la modificarea uneia vechi.Luat de pe un blog de instalatii                                    

11 pasi pentru a afla cum faci echilibrarea hidraulica

 1. Trebuie sa incepi cu oprirea centralei termice si sa lasi sistemul de incalzire sa se raceasca complet.
 2. Dupa ce s-au racit, trebuie sa aerisesti caloriferele pentru ca daca au aer in ele, caloriferele nu se incalzesc bine. Pentru mai multe detalii si instructiuni, citeste ghidul meu pentru aerisirea caloriferelor.   
 3. Este bine sa te familiarizezi cu robinetii de calorifer, pentru ca pot fi diferiti in functie de tipul lor. In general robinetul de retur are o acoperire pe care trebuie sa o dai jos, si apoi sa-l desfaci cu un imbus. Trebuie sa desfaci si toti robinetii de tur si pe cei termostatici.
 4. Acum trebuie sa iei un pix si o hartie, si sa faci un tabel cu o lista a caloriferelor din casa.
 5. Porneste din nou centrala termica si scrie ordinea in care se incalzesc caloriferele – probabil cele mai apropiate de centrala vor fi primele care se incalzesc. Asta iti indica ordinea lor de incalzire, si sa le notezi te ajuta sa simplifici procesul. 
 6. Poti apoi sa opresti din nou incalzirea si sa astepti pana se racesc iar caloriferele.
 7. Porneste centrala termica si mergi la caloriferul din lista care se incalzeste primul.
 8. Inchide robinetul de retur si apoi deschide-l un sfert.
 9. Dupa ce s-a incalzit radiatorul, masoara temperatura de langa teva de la robinetul de tur si noteaz-o.
 10. Acum ia temperatura de langa teava de la robinetul de retur . Deschide robinetul de retur treptat, pana masori o diferenta de 12 grade celsius intre cele doua temperaturi.
 11. Acum repeta asta pentru pentru fiecare din radiatoarele din casa si asta ar trebui sa-ti dea un sistem de incalzire echilibrat hidraulic.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines