Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PHILIPS SBS206

Bogdan Tulearca

Recommended Posts

Va salut!

Am achizitionat de curand  o statie de dezlipit PHILIPS SBS206,dar din pacate nu am acel letcon special de dezlipit.

Cunoaste cineva aceasta statie sau are asa ceva ? As dori sa aflu mai multe informatii despre ea.

Multumesc!

20200705_184715.jpg

• Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Bogdan Tulearca

6

• dan cod

3

• doru3160

2

• BRANCA

1

Popular Days

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ar trebui sa vezi ce tensiune scoate și cum e făcută, poate poți adapta alt tip de letcon. 

Acum vad ca e 24V deci mari șanse sa poți adapta letcon de solomom sl916. 

Edited by dan cod

Din cate am observat pe placa pe afla un microcontroller si ma gandesc sa nu aiba inserat vreun programel si sa functioneze doar cu letconul original.

WhatsApp Image 2020-07-03 at 12.03.50.jpeg

Edited by Bogdan Tulearca

Până la letcon, vezi poate poți identifica terminalele și cuplezi un termocuplu, iar in loc de rezistenta, găsești ceva sau construiești din nichelina. Daca nu are date memorate despre letcon, ar trebui sa iese din starea de eroare de pe afișaj.

Vad ca pe panou e inscriptionat "Vacuum".Pai asta nu inseamna letcon special si cap cu vacumare la buton?

Normal ca poate functiona si pentru lipire dar atunci nu va mai fi de "dezlipit".

Oricum o raritate.La o simpla cautare nici macar o poza n-am gasit!Ciudat...

25 minutes ago, doru3160 said:

Până la letcon, vezi poate poți identifica terminalele și cuplezi un termocuplu, iar in loc de rezistenta, găsești ceva sau construiești din nichelina. Daca nu are date memorate despre letcon, ar trebui sa iese din starea de eroare de pe afișaj.

Se văd la prima privire a pozei

Sus vine rezistența că e elementul de putere pe radiator, jos e punte și electrolitic, deci acolo este alimentarea iar la mijloc vine termocuplul.

Edited by mama
Acum 2 ore, BRANCA a spus:

Normal ca poate functiona si pentru lipire dar atunci nu va mai fi de "dezlipit".

Eu nu am spus nici sa lipeasca, nici sa dezlipeasca, ci pur si simplu sa simuleze conditiile de lucru inainte de a da banii pe un letcon, îndiferent daca va fi pt lipit sau dezlipit...o sa-l boteze la timpul potrivit.

Acum 14 ore, dan cod a spus:

Dacă are pompa de vacuum interna merita altfel asa doar de amorul artei. 

Da, are pompa interna

Am sa postez maine mai multe poze cu interiorul

Edited by Bogdan Tulearca
Acum 14 ore, dan cod a spus:

Merita sa încerci sa o faci. 

Ok, am sa incerc sa o fac.

Multumesc tuturor pentru sfaturi!