Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
Sign in to follow this  
winstyle

NEI N20M4XM lipsă imagine

Recommended Posts

Salut! Nu am mai postat de mult timp :) 

La acest TV nu apare imaginea . Are sunet și chiar afișează OSD-ul 

Șasiu PT90JE . 

Dacă ați mai intâlnit defectul și aveți sugestii ... pentu inceput aș dori să incerc cu un dump bun dacă are cineva .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Păi am specificat șasiul . M-am gândit că e suficient .

Procesor  ST92195C7B1

Junglă STV2248H

Final BV TDA1771

Tuner SAMSUNG TECC2949PG35D

Driver sursă TDA16846P

EEPROM 24WC08P

Amplificatorul final video este cu tranzistoare

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce terminatie are procesorul ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

''/MIF'' este terminația .

Pornește normal cu dump-ul lui Florin , are imagine, dar nu găsește niciun program. Am găsit un alt dump , dar nu recepționează toate programele și le memorează și aiurea , nu in ordinea normală.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

INtrati in meniu service si vedeti ce optiuni aveti la tuner sa fie la fel cu cel montat in tv ..

MENIU-FEATURES-LANGUAGE-1,9,2,3

Edited by dan-a2

Share this post


Link to post
Share on other sites

In meniul service, la opțiuni, in drepta setării de Tuner sunt două opțiuni notate cu cifrele 1 și 2 . Am incercat cu fiecare , dar manifestarea este aceeași. Prinde doar programe din UIF. Din VHF nu recepționează nimic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am rezolvat cu unul din dump-uri. Funcționa perfect . După ce i-am pus capacul și l-am repornit , surpriză ; are sunet , dar nu și imagine. Se pare că nu există semnal RGB de comandă pe intrările tranzistoarelor finale video. Tensiuni zero . Mizeriile astea cu tub ar trebui direct aruncate la gunoi, nu reparate. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Acum nu mai apare nici OSD-ul

 

Cred că este și tubul uzat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca ai avut OSD si imagine ,cum poate fi tub defect ,vezi contacte pe jumgla ,procesor sau o tensiune cu probleme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incercati sa il pacaliti  cu reglare g2  sau micsorarea rezistentei pe filament  poate apare imaginea 

Dupa aceea reduceti parametrul CL la zero din meniu service..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deci il reparasem. Funcționa bine. După ce i-am pus capacul și l-am repornit nu a mai apărut imaginea și  de această dată nici OSD-ul. Are sunet, totuși. 

Semnalele de comandă RGB nu există. 

Tensiuni de alimentare la junglă prezente toate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa nu fie un cond uscat pe alimentarea memoriei si sa altereze dumpul din ic, schimba si memoria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.