Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Sign in to follow this  
turcu_dan

Curele combina Philips

Recommended Posts

   Va salut. Dețin o combina Philips FW630 la care partea de caseta nu mai funcționa. După ce am demontat combina am observat că curelele de la mecanismele părții de casete erau topite rupte, așa că nu am reușit să-mi dau seama in ce poziții erau curelele. Am cumpărat un set de curele de pe olx însă nu am idee cum trebuiesc poziționate. Exista un singur motor care acționează ambele părți, A+B. Pun și 2 poze, însă nu se vede mare lucru. Aveți idee dupa ce mă pot orienta?IMG_20200627_083623.thumb.jpg.d5e9f078b2ed4b4120c20c290b7aa5c3.jpg

IMG_20200627_083519.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai ușor te orientezi după rotația motorului și a capestanului. Așa e simplu de bănuit cum pui cureaua. Daca s-ar vedea ok te-as putea ghida așa insa nu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

O sa incerc sa fac o poza mai clara, eventual sa demontez mai mult din tot ansamblul. Am extras o imagine din manualul de service postat de colegul @BRANCA . Nici asa eu nu-mi dau seama de cum ar trebui montate curelele. Daca exista doar un singur motor pentru ambele deck-uri A, respectiv B, inseamna ca acest motor se invarte in ambele sensuri, nu? Aici este expusa partea A, motorul are 2 fulii pe ax.

belt.jpg

Edited by turcu_dan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
3 hours ago, turcu_dan said:

Daca exista doar un singur motor pentru ambele deck-uri A, respectiv B, inseamna ca acest motor se invarte in ambele sensuri, nu?

belt.jpg

Unde ai pomenit tu vreodată așa ceva? Ambele volante, de pe ambele mecanici, se învârt permanent fiecare în sens contrar, iar schimbarea direcției benzii, la fiecare mecanică se face prin acționarea pe rând a câte una dintre rolele presoare și deplasarea stânga/dreapta a roții care acționeaza tamburul acceptor/debitor (reper 23 în imaginea de mai sus) adică (pentru mecanica de mai sus) ca în desenul pe care l-am atașat, iar la cealată mecanică, din stânga, se aplică acceași logică, dar invers.

fmPR9C9.jpg

Edited by mama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines