Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino + DS3231 + MAX7219

fratello

Recommended Posts

Da, ceasul merge si fara sincronizare doar ca pierzi din precizie. Eu as pune un receptor DCF77 pe el ca sa nu depinzi de conexiunea la net, si musai un senzor de lumina pt ajustare automata zi/noapte a intensitatii luminoase.

Acum 11 ore, fratello a spus:

Din pacate nu se poate seta ceasul...

Exista sketch care seteaza ora din computer in DS3231.

Momentan, pana fac cablajul pentru versiunea Kreator (cu PIC), raman la aceasta versiune (O-Clock). E perfecta pt nevoile mele : timp, data, alarma.

Eu ma gandeam sa imi ia alarmele de pe calendarul google si sa mi le reaminteasca, dar cred ca si telefonul poate sa faca acelasi lucru... Cel mai util lucru e sa vezi cat e ceasul.

• 3 weeks later...

Si un nou ceas, doar cu Wemos D1...

Inspiratie si sursa aici :

Doar am facut mici modificari (mesaje in engleza, fonturi partial modificate). Astept activarea API pentru datele meteo ...

new_clock.jpg

Registrul 0x0A este registrul ce contine valoarea setata a intensitatii luminoase. Daca in acest registru scrii, sa zicem, valoarea 0x05, intensitatea va avea valoarea 11/32, deci mica.

Te rog sa citesti foaia de catalog pag.9 (acum nu sunt acasa pentru a-ti da un exemplu concret).

Edited by nico_2010

Multumesc, din nou ! Duminica frumoasa !

Voi experimenta cu valorile din datasheet.

intensity.jpg

Edited by fratello