Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat AEG, motor fara putere


radioDJ
 Share

Recommended Posts

Buna ziua, am o masina de spalat mai veche AEG L6461 si de cateva zile se comporta destul de ciudat: in prima faza cand cupla rezistenta de incalzire, motorul murea, zvacnea de cateva ori, dar nu putea porni. Acum nici inainte de a cupla rezistenta nu mai reuseste sa porneasca. Motorul e unul cu perii, pe care le-am verificat, sunt ok, am curatat contactele rotorului, a mufelor, insa nici o schimbare.

 

Am decuplat cureaua pentru a vedea daca in gol functioneaza, si se invarte normal, schimba sensul, insa nu are putere in sensul ca daca incerc sa-l opresc cu mana, se decupleaza (se aude releul).

 

Nu am gasit nici un condensator la acest tip de motor in interiorul masinii, cineva care lucreaza in domeniu a zis ca motorul e dus, insa sincer sa fiu nu am vazut inca un motor defect care sa se invarta, dar sa nu aiba putere.

 

Ma puteti ajuta cu vreo sugestie, va rog?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Eu am găsit motor de acest tip care se învârtea, dar nu avea putere.Rotorul era de vină.Verificaţi-l cu metoda descrisă în linkul pus de coleg mai sus şi veţi afla sigur dacă e bun sau nu.

O cauză alternativă ar fi încingerea contactelor de la filtrul EMI aflat la intrarea cablului de reţea în maşină.Filtrul arată cam ca un condensator de pornire motor, are patru borne cu papuci ,,auto,,.Am găsit astfel de filtre încinse, contacte imperfecte şi care cauzau anomalii în funcţionare....se poate anula şi pune ,,pe direct,,.

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc mult pentru raspunsuri! Filtrul emi l-am verificat, vizual ce-i drept, nu mi s-a parut nimic suspect, dar pot sa-l scot pt. un test ca nu-i mare lucru.

 

Am sa incerc sa testez si motorul folosind linkul de mai sus, sper ca macar sa ma lamuresc unde-i problema.

 

O seara frumoasa!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines