Guest domnu_doctor Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Intrebare !Am de trecut un curent de 1A, printr-o dioda, care tre' sa lucreze in caldura cam excesiva, cam 40-50 grade. Spatiul si posibilitatile de ventilatie si racire sunt drastic limitate.In afara de montarea unei "caramizi" de 10 sau 20 A, ce alte solutii imi sugerati ?Stima, Link to comment
cipcirip Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Salut; cred ca ar fi necesare mai multe detalii - tensiune maxima, dimensiuni maxime, eventual frecventa de lucru. Ai putea folosi o dioda tip RAG de la puntile redresoare de pe alternatoarele auto daca se incadreaza in parametri... Link to comment
Guest domnu_doctor Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Curentu' provine dintr-un generator de curent constant si este cc. Frecventa=0. Ideea este ca tre 'sa produc o cadere de tensiune de cca. 08-0,9V, la curentu' de 1A, care insa poate sa se mai si modifice si tre' sa respecte caracteristica U-I a diodei.Stima, Link to comment
cristianp Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 40-50 grade nu e o temperatura excesiva, e in gama de temperaturi normale de lucru pentru orice componenta. Trebuie doar ca dioda (capsula) respectiva sa suporte puterea disipata (aproximativ 1W) Link to comment
Guest domnu_doctor Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 22 A e cam mult ... Ma gandeam daca nu cumva o dioda din seria 10Si XXX, ar putea rezolva treaba ...Stima, Link to comment
MiniTehnicus Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Diodele duble din sursele de calculator nu te ajuta?Sau unele variante folosesc diode simple in capsula TO-220 folosita si de IRF540 si alte tranzistoare?Au cel putin 10-20A si eventual se poate adauga si un mic radiator daca spatiul permite. Link to comment
Guest domnu_doctor Posted September 21, 2007 Share Posted September 21, 2007 Asta cu diodele duble, tre' s-o incerc.S-ar putea sa iasa ceva !Stima, Link to comment
Recommended Posts