Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Primul meu cablaj...(realizat)


Guest nos

Recommended Posts

Pe un site spune asa :In cazul cand tensiunea la care alimentam LED-ul este variabila putem folosi schema publicata de dl. George D. Oprescu in cartea "Caleidoscop de electronica - montaje cu circuite integrate, tranzistoare si... tuburi electronice".. care mentioneaza ca prin LED trec 15mA la o alimentare a montajului intre 3 si 20V, iar tranzistorul poate fi TIS34 sau BF256... Si poza cu schema :Am pus si eu un tranzistor BF256 si un led dar sincer ciar nu stiu la ce e folositoare aceasta chestie am facut-o doar ca sa fac si eu prima mea schema aplicata pe un cablaj...Multumesc tuturor celor care m-au ajutat ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 11
  • Created
  • Last Reply

J-FET-ul este generator de curent constant. Daca la un tranzistor j-FET (tranzistor cu efect de camp si jonctiune) legi poarta (sau grila prin analogie cu tuburile electronice) la sursa, atunci curentul de drena are valoarea maxima (Idss in catalog) si este constant. Daca te uiti in catalog ai sa vezi ca exista o plaja destul de larga pentru valoarea Idss a unui j-FET.

Link to comment
Share on other sites

Pe un site spune asa :Am pus si eu un tranzistor BF256 si un led dar sincer ciar nu stiu la ce e folositoare aceasta chestie am facut-o doar ca sa fac si eu prima mea schema aplicata pe un cablaj...Multumesc tuturor celor care m-au ajutat ;)

eu am folosit ani de zile montajul asta pe post de creion de tensiune auto.pe vremuri erau dacii si tot timpul se intrerupea cate o masa
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines