Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componenta control motor stergator


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

 Inscriptia nu se vede!Poate fi si condensator,poate fi si varistor serie shcv.Care-i problema cu componenta?

 Daca aveti LC metru/tester componente puteti sa masurati/identificati un condensator.

 In caz ca e varistor/transil ati putea testa cu o sursa laborator cu o rezistenta in serie.Se vede ca va conduce la o anume tensiune.

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Nu am cu ce testa dar daca anulez acea componenta si pun pe direct, motorul funcționează. Asa am dedus ca acea componenta e defecta. Pe ea scrie 20k15 / 0922.  Din cautari pe google ar parea sa fie varistor shvc, dar am vrut sa am o confirmare inainte sa comand piesa. Ceva asemănător am gasit doar in linkul mentionat in post. Aveti idee ce semnifica inscriptia de pe componenta, acel 20k15?

Link spre comentariu

 Din ce spuneti piesa e in scurt.Inscriptia este sigur un cod de fabrica.Ciudat ca nu se gaseste pe net.Eu,personal,as barbierii o laterala ca sa vad daca aduce a condensator.In caz afirmativ n-as mai monta altul.

 Daca e un varistor/transil nu ma pot pronunta cert.Posibil 15V?Asa,dupa forma,nu am vazut,uzual,decat tip disc sau cilindric.

 

 

Link spre comentariu

 Inclin totusi spre un condensator deparazitare.M-am uitat atent la partea de jos a pozei.S-ar vedea un inductor de deparazitare.Ma gandesc ca daca era termistor trebuia sa fie inseriat cu alimentarea.Omul a pornit motorul fara piesa si n-a pomenit de vreun strap.

 Am intalnit multe motoare mici cu cate un inductor pe fiecare fir alimentare si cu un condensator intre fire.Un fel de mini filtru EMI.

Link spre comentariu

Din ce scrisese colegul, eu am înțeles că a scos piesa și a pus ștrap ,,pe direct,,.....dar poate a fost doar o exprimare nefericită. Dacă acea componentă e montată între cele două perii de cărbune, sigur e condensator de antiparazitare, iar dacă mă gândesc bine,de ar fi fost NTC trebuia să fie mult mai voluminos, din cauza curentului mare vehiculat de aceste motorașe.Dacă merge doar scoțând componenta, poate să lase motorul așa, nu e niciun risc pentru motor.....

Editat de validae
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări