Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componenta control motor stergator


Recommended Posts

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 Inscriptia nu se vede!Poate fi si condensator,poate fi si varistor serie shcv.Care-i problema cu componenta?

 Daca aveti LC metru/tester componente puteti sa masurati/identificati un condensator.

 In caz ca e varistor/transil ati putea testa cu o sursa laborator cu o rezistenta in serie.Se vede ca va conduce la o anume tensiune.

Edited by BRANCA
Link to comment
Share on other sites

Nu am cu ce testa dar daca anulez acea componenta si pun pe direct, motorul funcționează. Asa am dedus ca acea componenta e defecta. Pe ea scrie 20k15 / 0922.  Din cautari pe google ar parea sa fie varistor shvc, dar am vrut sa am o confirmare inainte sa comand piesa. Ceva asemănător am gasit doar in linkul mentionat in post. Aveti idee ce semnifica inscriptia de pe componenta, acel 20k15?

Link to comment
Share on other sites

 Din ce spuneti piesa e in scurt.Inscriptia este sigur un cod de fabrica.Ciudat ca nu se gaseste pe net.Eu,personal,as barbierii o laterala ca sa vad daca aduce a condensator.In caz afirmativ n-as mai monta altul.

 Daca e un varistor/transil nu ma pot pronunta cert.Posibil 15V?Asa,dupa forma,nu am vazut,uzual,decat tip disc sau cilindric.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 Inclin totusi spre un condensator deparazitare.M-am uitat atent la partea de jos a pozei.S-ar vedea un inductor de deparazitare.Ma gandesc ca daca era termistor trebuia sa fie inseriat cu alimentarea.Omul a pornit motorul fara piesa si n-a pomenit de vreun strap.

 Am intalnit multe motoare mici cu cate un inductor pe fiecare fir alimentare si cu un condensator intre fire.Un fel de mini filtru EMI.

Link to comment
Share on other sites

Din ce scrisese colegul, eu am înțeles că a scos piesa și a pus ștrap ,,pe direct,,.....dar poate a fost doar o exprimare nefericită. Dacă acea componentă e montată între cele două perii de cărbune, sigur e condensator de antiparazitare, iar dacă mă gândesc bine,de ar fi fost NTC trebuia să fie mult mai voluminos, din cauza curentului mare vehiculat de aceste motorașe.Dacă merge doar scoțând componenta, poate să lase motorul așa, nu e niciun risc pentru motor.....

Edited by validae
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines