nel65 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 AICI... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac01 Posted June 7, 2020 Share Posted June 7, 2020 (edited) Nu e nimic AICI Le..... Acum am vazut...era un topic de mutat subiectele de pe alt topic. Mult mai bine era topicul la Tehnica sudurii. Edited June 7, 2020 by mac01 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nel65 Posted June 7, 2020 Author Share Posted June 7, 2020 (edited) Raspuns de aici Am deja un invertor cu potentiometru dublu,exact ca in schema de deasupra,o sectiune pentru comanda si una pentru un voltmetru.Merge perfect.Insa de amorul artei ,vreau sa fac asa cum am zis ,cu PWM si potentiometru simplu.Varianta cu dublu e doar o gaselnita. La varianta cu Atmega8 ,alimentarea este in comutatie cu LM2576ADJ pentru 5V ,care la randul sau ia tensiune din sursa in comutatie de 17V a invertorului ,nu se pune problema de stabilitate.In acea varianta ,Atmega8 are feedback de la iesirea invertorului si decide cum sa modifice factorul de umplere conform softului inclus.Treaba asta nu coincide cu ce vrea placa de comanda care e cu 4093 ,care are si ea feedback de la iesirea invertorului.Daca intrerup feedback-ul pentru atmega ,dupa 3 minute intra in sleep ,reluarea furnizarii PWM fiind facuta la atingerea electrodului de masa ,insa fara feedback ,nu mai stie ca vreau sa sudez si doarme in continuare!De aici dilema mea:un microcontroler cu voltmetru si PWM pe o iesire si fara feedback ,fara sleep si alte minuni. LE Am o schema de invertor cu comanda cu PIC16F628A,autor BADEA EUGEN CRISTIAN.Am extras schema partii de comanda si afisare si am facut cablajul.Maine pun piesele si vad ce si cum. Schema intreaga.bmp si cablajul Panou cu PIC16F628A.pdf Edited June 7, 2020 by nel65 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amudsen Posted July 30, 2020 Share Posted July 30, 2020 Ai si fisierul hex? E si aici o varianta http://ruslanlipin.narod.ru/svarka_kosoy.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nel65 Posted July 30, 2020 Author Share Posted July 30, 2020 e tot aia... Am facut pana la urma cu atmega8 in doua aparate si e foarte ok! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts