Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa 1200V

Guest msido

Recommended Posts

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Era in revista Tehnium parca o idee cu stabilizarea unei tensiuni de ordinul 1-2kV. Se baza pe un multiplicator de tensiune aflat dupa secundarul unui transformator realizat pe o oala de ferita, care bineinteles era comandat de un oscilator. Multiplicatorul era cu condensatoare si diode. Din tensiunea de iesire, printr-un divizor rezistiv, era culeasa tensiunea pentru amplificatorul de eroare.In principiu si tu ar trebui sa faci cam la fel. Practic va fi o sursa in comutatie ridicatoare de tensiune. Cel mai greu cred ca va fi de procurat condensatorul de filtraj si celmai dificil de realizat va fi feed-back-ul. Ai putea folosi un divizor rezistiv sau o infasurare de control pe transformator.

Da, pare a fi o idee buna, cred ca o sa fac un cablaj experimental. M-am gandit sa folosesc condensatoare de 10u/400V inseriate...si diode BY228.Astea trebuie sa comand de undeva, restul pieselor cred ca le gasesc si acasa.Mersi pentru idee

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines