Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

PP cu 8X6P14P-EV & 2XE806S & E80CC

Guest viobio
 Share

Recommended Posts

Guest viobio

Intenționez să construiesc un asemenea amplificator, finalizarea va depinde doar de durata confecționării carcasei. 

Transformator de alimentare voi folosi unu comandat la Petra Iași. 

Transformatiare  de ieșire https://www.tube-town.net/ttstore/hammond-1650n.html

Tuburi folosite 

8X6P14P-EV 

2XE80CC SQ Philips 

2XEF806S Telefunken 

În urmă cu ceva ani am mai făcut două asemenea amplificatoare, acum sunt curios de ce THD are la puterea maximă, 1000hz, când le-am făcut pe celelalte două nu aveam cu ce să masor THD. 

IMG_20200427_113412 (1).jpg

Edited by viobio

• Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dacă o să ai timp și chef poate măsori THD pentru o astfel de schemă. Pui dumneata câte finale vrei.

Schema X.gif

Edited by Guest

Acum 1 oră, valderama a spus:

Dacă o să ai timp și chef poate măsori THD pentru o astfel de schemă. Pui dumneata câte finale vrei.

Schema X.gif

Are distorsiuni mai mari decat schema postata de Vio...asa cum ai postat-o nu cred ca e functionala.

Ai măsurat ?, intuitiv ? , în ce bază  "are distorsiuni mai mari decat schema postata de Vio..." ?

Nu crezi că e funcțională , bănuiești sau știi ?. Argumentează(vedem ce poți).

Edited by Guest

Acum 12 minute, valderama a spus:

Nu crezi , bănuiești sau știi ?. Argumentează(vedem ce poți).

Cred ca ai , din nou, chef de bascalie! Asa cum faci de fiecare data ca sa strici topicele celorlalti. In primul rand nu vad ce legatura are cu ce a postat Vio si titlul topicului, iar in al doilea rand pui o schema fara valori de piese si tensiuni.Si, stai linistit, ca stim toti ce poti, nu te mai da rotund. Ii poti prosti doar pe aia care se inchina la simularile lui Lazaroiu si doar lipesc piese. Incearca sa fii on_topic si nu mai cauta noduri in papura, ai demonstrat deja la ce nivel te afli.

Numai un profan poate compara două scheme de această manieră și declara ca una din ele introduce distorsiuni mai mari fără sa fie măcar ceva valori precizate pentru una din cele două scheme. Mai mult una din scheme este declarată nefuncțională totuși se compară distorsiunile !!!.:aplauze (nonsens)

Aștept  argumente pentru schema declarată nefuncțională.

Edited by Guest

Ma, nene, ai chef de cearta? Cum poti sa afirmi ca o schema fara valori de componente ar functiona? Chiar esti penibil!

Acum 9 ore, valderama a spus:

Schema X.gif

Chiar daca nu mie este adresat, intru in schema : curios motivul ptr. care etajul defazor cere tensiune negativa in catozi in conditia cuplarii capacitive cu etajul prefinal.Sau rezistenta comuna catozi ar fi un generator de CC?(desi nu pare)? Intuitia sugereaza ca totul provine din reactia anod finala-anod defazor.

Acum 20 ore, valderama a spus:

Schema X.gif

Când voi avea timp o să testez si schema asta. 

Amplificatorul va fi construit după schema postată de mine. 

Eu sunt un tip foarte practic, adică testez ce îmi stârnește curiozitate, poate v-ați dat seama..... sunt un mare furăcios, fur orice consider eu că îmi este util și îmi bagă $ in buzunar. Până acum cel mai mare succes financiar pentru mine a fost schema cu defazor LTP, defazor cuplat galvanic cu etaj amplificator realizat cu o triodă, pentodă sau SRPP, fiind un tip care are banul în sânge, nu mă interesează decât părerea cumpărătorului, folosesc căi deja bătătorite de mine. 

Ca underground, pentru satisfacerea curiozității sunt oricând dispus testelor, niciodată nu știi de unde tragi lozul câștigător. 

Schema este interesantă, este un concept mai puțin folosit, întâi defazate și apoi amplificare semnal, pentru atacul tuburilor finale. 

Edited by Faust2018

Acum 10 ore, simson a spus:

Chiar daca nu mie este adresat, intru in schema : curios motivul ptr. care etajul defazor cere tensiune negativa in catozi in conditia cuplarii capacitive cu etajul prefinal.Sau rezistenta comuna catozi ar fi un generator de CC?(desi nu pare)? Intuitia sugereaza ca totul provine din reactia anod finala-anod defazor.

Fără conectare capacitivă a etajului care atacă tuburile finale reacția Shalde influențează PSF - îl alternanței pozitive a etajului care atacă finalele. 

Catozii primului etaj se pot conecta la masă printr-o rezistența, poți folosi un CCS sau poți veni cu o tensiune negativă ( bine ar fi să fie stsbilizata), depinde de ce preferă fiecare, eu as folosi o tensiune negativă stabilizată. 

Edited by Faust2018