Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor inteligent de temperatura


Guest sorinel1000

Recommended Posts

Guest sorinel1000

Vreau sa fac un senzor inteligent de temperatura cu PIC16F877 dar nu am nici schema nici soft. Imi trebuie si ceva legat de prelucrarea primara a informatiei.Pe net nu am gasit mare lucru si va cer voua ajutorul.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Depinde si de ce senzor vrei sa folosesti - poti folosi ceva gen LM34 si sa folosesti convertorul A/D din PIC, sau poti sa folosesti un senzor digital gen LM75. Proiecte gasesti pe net cite vrei, nu pot sa cred ca nu a mai facut cineva macar un termometru cu PIC din care sa te poti inspira. Eu voiam sa fac un PWM controller pentru ventilatoare, tot cu LM34 si PIC, tin minte ca am gasit o tona de linkuri la vremea respectiva.

Link to comment
Share on other sites

Pai mai inteligent decit DS 1821 de la Dallas - Maxim ce ar putea fi ?

http://www.maxim-ic.com

Cit despre soft pentru 16F877 ar cam trebui sa-l faci tu daca vrei sa fie inteligent cu adevarat ! Ca doar tu poti stii ce inseamna sa fie inteligent un senzor de temperatura ! Noi, astia obisnuiti il facem doar sa masoare temperatura si sa o afiseze pe un lecedeu, eventual sa termostateze ceva ! Doar atit ! Cit despre inteligenta zenzorului de temperatura ! O lasam pe seama ta !

 

 

Don Mario

Link to comment
Share on other sites

Guest sorinel1000

tre sa imi afiseze pe un lcd temperatura masurata de diferiti senzori( oricare 3 sa zicem) in Celsius, Reamur, Fahrenheit.

Link to comment
Share on other sites

Pai vezi ca e problema de softuletz ! Ca el trebuie sa faca comversia dintr-un fel de grade in celalalte ! Daca vrei sa pui senzorii pe sirme separate este bun DS 1821 ! Daca vrei toti senzorii pe aceleasi fire,trebuie sa folosesti DS 18S20 care are un "cod unic batut in cuie de fabrica" ce trebuie sa fie citit de PIC la fiecare citire a temperaturii ! Deci softuletz cu paru cretz care trebuie scris ! Don Mario

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines