Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
fluffy37

gradina mea

Recommended Posts

Deschid acest topic ca o invitatie pentru oricine are drum pe aici sa vina si sa serveasca fructe proaspete si un vin bun..sau alte lichide...as prefera sa nu discutam despre cat de bine sau cat de prost am facut ceea ce se vede si multumesc anticipat pentru asta.

In urma cu un an am cumparat un teren intravilan, aici in oras de la un batran de 90 de ani care nu mai putea sa-l intretina. Suprafata 2019 mp, teren drept, nu am nici apa, nici curent.(si sincer nici nu am nevoie). Exista doua foraje la 6m, facute pe vremuri (teava batuta) care au apa. O motopompa cu benzina Honda isi face treaba cu brio pentru udat. Terenul este ingradit cu plasa metalica si stalpi de beton, 165m lungime si 12 m front stradal dar se stramteaza iar in capat ramane la 2m din 12.

Batranul a plantat multi pomi de toate felurile care acum sunt in rod, exista vie pe shpalir, cum i se zice aici in Banat de asemenea pamantul era lucrat pentru legume (sincer pe mine nu ma intereseaza sa pun rosii, ardei,vinete, etc, las asta in seama nevestei)

Asa ca din noiembrie pana in martie am facut o cabana mica (4x4m) si o magazie (3x2m) din resturi. Am cumparat doar scandura, capriorii, profilele metalice si suruburile. totul facut cu drujba si filetanta singur, fara nici un ajutor. Am cumparat lambriurile de la o firma din oras care face asa ceva pentru paturi, 2 baloti insemnand un buz T4 plin ochi si costand doar 250 lei. Intre lambriurile din interior si exterior am pus polistiren de 2 intre scandurile de sustinere. Am dacut pod din scandura si am acoperit cu policarbonat de 4. A rezistat cu succes pana acum la orice vijelie, ploaie, zapada sau vant.

Am folosit un sistem de adunare al apei in doua butoaie (batranul le folosea pentru vin) si am permanant 120 litri pentru spalat.

Iluminarea este foarte buna, am folosit doua lampi cu leduri la 12V si o baterie de masina care statea degeaba in garaj.

Intrarea in gradina (poarta metalica)

oU180dT.jpg

Cabana

z3PhN1O.jpg

kSiHUSz.jpg

CAeAcM7.jpg

UGP079x.jpg

n3vF3qA.jpg

WXnfrtv.jpg

0XaG7Z1.jpg

Uf7Kci2.jpg

4JEqVD7.jpg

KV2x2Jq.jpg

 

si magazia

yLozSBJ.jpg

6Cv7t1S.jpg

 

via pe shpalir

3zHDjCQ.jpg

 

un cires inalt de aprox 20m plin ochi ...sa vad cum naiba o sa il culeg

5fT4Ps8.jpg

 

cativa smochini , in noiembrie am mai gustat din ele, foarte bune

9lovgH5.jpg

 

livada cu meri

eqsOs59.jpg

 

o gramada de flori (narcisele s-au dus deja)

1MOwBHS.jpg

 

sunt cateva portiuni cu capsune, aprox 150 mp.....

4GcBizn.jpg

 

si sistemul de adunare al apei, primitiv dar eficient

Q4IBNSQ.jpg

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Frumos...un coltişor de rai, care poate va  arăta şi mai frumos în viitor ("Omul sfinteste locul"), doar scaunele şi masa de plastic le-as zburătăci de acolo, arată precum curca-n lemne. Sa vă bucuraţi de natură mulţi ani de acum înainte!

Link to comment
Share on other sites

Acum 4 ore, fluffy37 a spus:

S-au mai copt ceva fructe (foarte mari anul asta)

 

y8NN3Dq.jpg

Deci: pana acum zmeurata si murata! :ewryt45w

Felicitari tuturor care au o bucatica de loc si-l sfintesc. Nici eu nu stiu ce m-as face fara gradina! Lumea nu prea mai repara televizoarele asa ca m-as plictisi teribil. Prin gradina tot timpul este cate ceva de facut.

Link to comment
Share on other sites

 Toni.Cea mai "sfanta" si relaxanta ocupatie la casa e gradinaritul."E liniste si pace"...Esti numai tu si "obiectul tacut al muncii"...Aer curat,miscare si satisfactia faptului ca faci ceva cu mainile tale!

 Si sa nu radeti.Am cunoscut persoane care vorbeau efectiv cu plantele sau pomii!!Si se simteau foarte bine...Probabil in loc de psiholog,ca aia costa la greu!...

Edited by BRANCA
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines