Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TECHNICS SU-G75


Recommended Posts

  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Acum 10 minute, valentin7526 a spus:

Stie cineva unde pot gasi sursa de alimentare pentru Technics SU-G75, power ac 120v / 60 Hz/ 210 w/ 280 va; a fost alimentat la 220v ...fara transformator, nu mai merge.  Cineva care stie sa-l verifice.

file:///C:/Users/FREEPC/Downloads/sug75.pdf

Multumesc

Salut să înțeleg că el se alimentează la tensiune de 120vca iar tu ai băgat 230vca in el? Ok daca este asta problema îmi poți trimite o imagine cu placa sursa să vad acel integrat care a pocnit și vedem ce putem face să îl aducem pe linia de funcționare.

Link to comment
Acum 10 ore, maky_geo a spus:

poți trimite o imagine cu placa sursa să vad acel integrat care a pocnit

 

Singurul model SU-G75 pe care il cunosc, se alimenteaza de la retea printr-un banal transformator cu siguranta termica in primar...

Link to comment

Buna ziua! Va multumesc pentru raspunsuri, speram sa fie o cale mai ieftina de reparat. Daca a fost alimentata direct la 220V.... in loc de 110 v...ma gandeam ca trebuie sa aibe  o protectie la tensiune. Ar fi de inlocuit ceva banal...de protectie la tensiune...daca s-a prajit de tot...cam greu de reparat. O sa adaug  cateva poze! 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Link to comment

Daca s-a auzit un pacanit, probabil ca a cuplat releul care alimenteaza transformatorul de putere si sa se fi ajuns la defecte si in partea de putere, respectiv in restul aparatului. Mie mi s-ar parea mai degraba sa se fi defectat partea de st-by (+10V) transformator mic, punte/condensatoare/regulatorul de 6V,  transformatorul mic nu este protejat prin siguranta.

Link to comment

Ok, era mai simplu daca raspundeati la  1 si 2, da fiind timp sa va explic pe scurt...in ultima poza se vede sursa auxiliara cu traful acela mic puntea cu diodele alea de sticla alea intra direct in actiune la cuplarea la retea producand tensiunea de alimentare pt circuitul de standby si pornire . Un circuit bun la alimentare se aprinde un led pe bord,  nu se aprinde posibil traf mic intrerupt in prmar (ars) fiind dimensionat pentru 120v. De la traful mic inspre dreapta placii e circuitul de standby si de pornire care comanda efectiv pornirea amplifului ! In caz de exista tensiunea de alimentare se verifica elementele active posibil defecte ale circuitului si cu asta am terminat  in mare punctul 1.

Punctul 2. Totul este "ok" iese la cda din standby, led-ul de standby se stinge, releul albastru face " tac " si ampliful e mut... defect posibil finali svi, stk !

LE. pana am scris eu poezia...:aplauze

 

 

Edited by okean
Link to comment

1) se verifica primarul transformatorului mic ( sigur intrerupt)

2) se verifica puntea de diode de la transformatorul mic

3) se verifica siguranta, transformatorul mare, finalii de putere

Daca doar traful mic este ars, acesta trebuie inlocuit si aparatul alimentat printr-un traf de putere 230/110V ( chiar daca pe aparat scrie 120V, traful de putere nu trebuie sa scoata mai mult de 110V fiindca originalul este facut pentru 60Hz, nu 50, cum avem noi)

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines