Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Uscator rufe ELECTROLUX EDP 2074 PDW


Recommended Posts

Initial a fost ars driverul sursei LNK364PN. Apoi a aparut alarma EH0. Am resetat lista de alarme si aparea alarma EHE. Ideea e ca toate alarmele aratau cu degetul spre placa electronica. Tensiunile sunt bune insa singura problema e ca nu se atrage releul care da drumul la 230 V spre consumatori. Conditia ca acesta sa se atraga, este ca usa sa fie inchisa. Daca masor pe contactul de la usa, am 12 V. Daca inchid contactul si masor pe releu, nu mai am tensiune. Daca scot releul si masor pe contactul usii, am in continuare tensiune ( ciudat!). Dar daca inchid usa, la locul releului nu mai imi ajunge nimic. Curentul in circuit este 2 mA. Mai sunt doi tranzistori smd (NH sau HN) pe care nu prea stiu cum sa-i verific, dar ma gandesc ca daca in circuit exista tensiune, acestia ar trebui sa fie deschisi.  Poate cineva a mai reparat modelul asta de placa si m-ar putea ajuta.

20200421_215217.jpg

Edited by riciu
Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cred ca am mai facut un pas. Se pare ca unul din smd-uri ar fi un regulator de tensiune ( dupa montarea in circuit) iar celalalt ar fi tranzistorul care cupleaza releul la primirea semnalului de la microprocesor. Si in urma masuratorilor ( foto) se pare ca semnalul de la microp. lipseste. Acuma, intrebarea este cum pot eu stii daca microp functioneaza bine dpdv electronic sau e chestie de soft si trebuie reprogramat?

tensiuni.jpg

Link to comment

E foarte posibil ca semnalul de comandă să lipsească fiindcă nu se îndeplinesc nişte condiţii.Poate defectarea sursei a fost cauzată de un alt defect, poate un scurtcircuit, sau chiar sursa a cauzat o altă defecţiune.Eu aş verifica atent toate mufele, chiar şi sub ele poate exista o conturnare de la umezeală.Ai încercat să forţezi închiderea relaului, alimentându-l ,,direct,, ? Astfel vezi dacă nu mai e şi altceva defect....

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines