Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inmatriculare DA/NU scuter electric


Recommended Posts

Salutare tuturor!

Am achizitionat un scuter electric din UK si nu stiu daca trebuie inmatriculat in circulatie,daca imi trebuie casca,permis pentru a circula pe drumurile publice.

Scuterul are specificatiile din foto,are si pedale ca o bicicleta şi care pot fi folosite pentru a circula.

 

93608978_275647146792900_5146139709948297216_n.jpg

Link to comment
  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Asta normal ar fi aceasi categorie cu trotinetele electrice  si nu ar trebui , dar ca la noi ,la nimenea , nu stii ce au in cap oamenii legii....exista o limitare la 250W si viteza sub 25km/h .....dar cel mai bine ar fi de dat un telefon la RAR ....Decat scuter electric mai bine bicicleta electrica , e chiar mai rentabil ca trotineta......

Aveam un tractoras Masey_Ferguson  220cmc ,viteza sub 12km/h care niciunde nu trebuie inmatriculat fiind vehicol lent , a trebuit sa-l vand....

Link to comment

La fel si motosapele. Toti carutasii au acum motosapa cu remorca si merg la bar sa-si faca cumparaturile. Daca provoaca accident, ala n-are nici asigurare, nici acte, nici nu cunoaste legislatia.

Edited by Guest
Link to comment

Cind a fost facuta legea, nimeni nu s-a gindit ca pe linga cei nu-stiu-citi cmcubi, o sa apara si Wattul! Deci, ramine de interpretat. Adica, are doua roti, are,  atinge viteza peste 45 km/h, da, dar...are zero cmcubi! Deci? Cel mai bine te duci la politie si intrebi. Functie de ce zic ei, actionezi! Asa nu o sa ai surprize cu un politai scrufulos la datorie!

Link to comment

Trebuie e toate, inclusiv RCA si ITP, se da un nr de inregistrare de la consiliul local/primaria de care apartineti. Permis merge cu B sau B1. Cunosc cativa care au dat cu ele de pamant cand au vazut cata tevatura e cu actele. Singurii entuziasmati de cat de bine e sa mergi cu un moped si ce ieftin este sa-l inmatriculezi, sunt doar cei care le vand.

LE: Raspunsul cel mai clar, tot de la primarie il primesti. Cei de la tara pot fi o leaca mai toleranti cu actele, mai ales ca este un scooter electric.

Edited by marius75
Link to comment

Raspuns unui prieten de la RAR:

La momentul acesta nu se inmatriculeaza si oricum, RAR nu poate elibera carte de identitate pentru acest scuter. 

Raspunsul unui politist:

Trebuie inregistrat la Primarie, trebuie permis. 

Daca era ca si trotineta, adica fara pedale, la aceleasi specificatii, NU trebuia nimic. Asta mi se pare aberatie. 

Ca si cum o masina daca arata ca Oltcitul, nu trebuie inmatriculata. Dar daca pui acelasi motor pe o caroserie de Rolls Roys trebuie inmatriculata. 

 

Link to comment

Se pare ca trebuie respectate doar regulile de circulatie si atat.

Am primit raspunsul acesta la aceeasi intrebare adresata de mine:

Art. 6 din OUG 195/2002 are la pct. 10 urmatoarea definitie:
În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles:
10.bicicletă - vehiculul prevăzut cu două roți, propulsat prin forța musculară, cu ajutorul pedalelor ori manivelelor. Sunt asimilate bicicletei vehiculele cu pedale cu pedalare asistată echipate cu un motor electric auxiliar cu puterea nominală continuă mai mică sau egală cu 250 W, a cărui asistare este întreruptă atunci când ciclistul încetează să pedaleze sau este redusă progresiv pe măsură ce viteza vehiculului crește, fiind întreruptă complet înainte ca viteza vehiculului să atingă 25 km/h, precum și bicicletele cu motor, astfel cum sunt prevăzute în Regulamentul (UE) nr. 168/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 15 ianuarie 2013 privind omologarea și supravegherea pieței pentru vehiculele cu două sau trei roți și pentru cvadricicluri;

Link to comment
  • 2 years later...

 

P.S.

Autovehicul nu e pentru că nu e destinat circulației pe drum - merge și fără drum.

:rade:

(6. autovehicul - orice vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat în mod obişnuit pentru transportul persoanelor sau mărfurilor pe drum ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor ...)

Link to comment

mai mult ca sigur nu trebuie ,avand in vedere puterea motorului,da sant si trotinete ce nu ar trebui sa ajunga in trafic ,,conduse,, de ,,neica nimeni,,dar totusi am auzit ca anul acesta vor sa bage asigurare pentru ele,au fost multe cazuri de accidente unde cei mai pagubiti sånt conducatorii auto

dar sa nu cumva sa ajungeti la spital sa spuneti ca a.ti cazut de pe propia trotineta,ca se lasa cu dosar penal  :scarpin

,,

În postare, Lia Bugnar povestește, cu umor, cum a mers la spital, la Urgențe, după ce a căzut cu bicicleta și s-a rănit la față.

Pe fișa completată în triajul unității medicale a fost menționat că a fost implicată într-un accident rutier, deși a explicat că nu a fost vorba despre așa ceva, căzând cu bicicleta în timp ce era singură, pe o stradă pustie.

Ajunsă acasă, regizoarea a fost sunată de către un polițist, care a anunțat-o că în urma "accidentului rutier" va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"E absurd să le permitem polițiștilor să-și câștige lefurile făcându-și de treabă", a spus regizoarea, contactată de HotNews.ro.

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-25877768-situatie-absurda-regizoarea-lia-bugnar-dosar-penal-dupa-cazut-bicicleta.htm

 

 

Edited by iuliantv
Link to comment
8 minutes ago, iuliantv said:

Ajunsă acasă, regizoarea a fost sunată de către un polițist, care a anunțat-o că în urma "accidentului rutier" va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Și pentru părăsirea locului accidentului (cădere cu bicicleta) fără încuviințarea autorității abilitate (miliția), nu i se întocmește un alt dosar penal?

Este astfel cumul de infracțiuni, cu circumstanțe agravante, astfel încât preconizând o condamnare cu executare prin reunirea cauzelor (a dosarelor) se poate dispune de urgență și arestarea preventivă pentru fapte care prezintă grav pericol social.

Și socialist.

Nu?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines