Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu amplif cu tubul EL34

ioannis

Recommended Posts

• Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

amplifu e de aici si stiu ca tipu chiar l-a facut si mergea, e de prin Gaiesti, dar nu l-am mai vazut nici pe mes sau pe forum;

incearca sa dai semnal pe grila triodei din 6n1p(ecc82), asta ca sa vezi daca nu e din cauza corectorului; ma gandesc ca poate nu ai semnal asa puternic la iesirea din trioda pt finala...

1) Mie mi se pare ca ceva este in neregula cu etajul repetor pe catod, in special divizorul cu cele doua R de 100k si respectiv 10k din catodul repetorului pe catod (1/2 ECC83, mentionat anterior de cipcirip): cele 2 R trebuiesc inversate intre ele (sau eventual cea de 100k decuplata)?! [Altfel ce rost ar avea divizorul rezistiv 1/10, sau intregul etaj repetor pe catod care ar adapta impedante in/out nu foarte diferite (< 2:1) dar cu o atenuare in tensiune pe ansamblu de peste 30dB ?!]2) aplicarea tensiunii de negativare (polarizare G1) pentru finala EL34, pe cursorul potentiometrului de reglaj al polarizarii?!3) De ce atat de multe circuite cu influenta asupra caracteristicii de frecventa (in special pentru zona frecv. inalte si foarte inalte)?! - C 2,2 nF/500K la intrare (?!) - 820pF || 1Mohm la intrare - retea RC in T la iesirea repetorului pe catod (cu 2x 33pF || 4,7k ?!) - 10 nF in paralel pe primarul transf. de iesire - 4,7nF || 2,7k in catodul prefinal ECC82 si toate acestea fara a considera si circuitul de reglaj ton cu 4 posibilitati de reglaj... in total sunt nu mai putin de 10 capacitati/circuite destinate a influenta raspunsul in frecventa ... Nu sunt cam multe?

TRAIAN B a sesizat corect ca schema este superficiala , cond. parale pe rezist. la intrarea ampl. ar putea fi corecte deoarece ajuta la transferul frecventelor mari, in rest ce sa spun ? prima trioda amplifica putin din cauza reactiei neative [ catod nedecuplat] , reteaua de corectie atenueaza citiva dB urmeaza un repetor pe catod care evident are rezistentele inversate , o retea in T [ pt. ce ? ] ,a treia troda ampifica iar putin din aceiasi cauza ca si prima in plus reactia negativae este dozata incorect. bine inteles ca negativarea lui EL 34 este gresita[prin cursor sursa se poate pune in scc] asa ca nu vad cum poate sa sune ampl. !

va salut!! (off topic : am avut ceva probleme cu PC de aia am disparut.)am incercat de tot felul si nu vrea sa mearga ampliful!!! :( din cauza ca nu prea am experienta la amplifuri cu tuburi, exista posibilitatea sa fie functionabil ampliful asta? mai usor este sa renunt la schema si sa incerc alceva, dar totusi vreau sa pun in functiune ampliful dar cu ajutorul vostru altfel singur nu o sa reusesc!!! astept pareriile voastre si ce trebuie schimbat sau modificat!!