Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eroare Proteus 8.8


Recommended Posts

       Salut, de cateva zile am inceput sa am probleme cu Proteus 8.8, anume ca dupa ce rulez simularea, mai mult de vreo 5-8 minute nu sta deschis si se inchide brusc, fara mesaje de eroare sau altceva  si culmea ca nu i-am dat update, nici update la windows/drivere sau alte softuri nu am facut. 

       Pana saptamana asta nu se intampla asa, am incercat sa reinstalez Proteus, la fel face, si dupa ce se inchide prima data, a doua oara cand il redeschid se inchide si inainte sa rulez simularea si nu inteleg ce are. Uneori apare acest mesaj de eroare in consola:

3af28987-1c2a-45b8-96a7-4ca6510ef67f.jpg

       V-ati mai lovit de problema asta si aveti o solutie ? Se comporta la fel pe windows 7 ultimate 32bit si pe windows 10 x64

Link to comment

Da, la mai multe versiuni de proteus am avut aceasta problema, dar mesajul pe care il prezentati in imagine nu l-am vazut, acum am 8.9 si nu imi mai face asta.

Aceasta versiune o am de 2 luni, pana in prezent nu s-a intamplat minunea, functioneaza bine.

Eu lucrez pe windows 10, nu i-am mai facut update de ceva timp, mai apar probleme, ceva informatii cu update la windows 10 mai jos:

https://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2020/04/12/microsoft-windows-10-warning-crashes-boot-internet-connection-slowdown-problems-upgrade-windows-10-free/?fbclid=IwAR3L0STIbKY_rF_JCyj6a40dmRa0VmmEBuGs39zEQ2G3gYBBYet-UATTJTo#7683f2bc3d69

Edited by Fantomas
Link to comment

Adrian, programul pe care il folosesti este 'spart' si din aceasta cauza patesti acele lucruri. Versiunea 8.9 (fie SP0, SP1, SP2) sau cea curenta 8.10 SP0 poate pati acelasi lucru daca unele din fisierele care sunt modficate prin asa numitul 'patch' sunt restabilite la versiunile originale. Din aceasta cauza, cei care fac acest lucru (folosesc variante 'scoase' de pe Internet) introduc o regula de blocare pentru fisierul pds.exe in firewall pentru a contracara modificarea acestor fisiere. Acest software, ca multe altele, face asa numitul 'apel acasa' (call home).
 

Disclaimer: nu incurajez folosirea programelor piratate, acest post este strict educativ.

Link to comment

Va salut,

Am o intrebare referitoare la proteus. Cum pot sa pun un semn pe silkscreen pentru a marca centrul unei gauri. Am facut-o intr-un proiect mai vechi dar acum pur si simplu nu mai stiu. De cautat am cautat si pe net dar, probabi lnu am folosit termenii corecti.

Multumesc

 

Link to comment

Salut

Poti pune un simbol din lista( origin  de ex) în aceleași coordonate cu cele ale găurii.(click dreapta/move to..)

A doua variantă si  mai normală că sa zic așa este sa editezi gaura respectivă la parametrul DrillMark cu 0.5mm de exemplu.

Poate ne spui si cum faci cablajele , căci dacă le corodezi atunci DrillMark este exact ce îți trebuie.La printare o gaură de 3 mm să zicem  va fi acoperita aproape în totalitate mai puțin centrul care va descrie un cerc cu diametrul setat la DrillMark.

 

Edited by bobinatorul
Link to comment
  • 3 weeks later...

Vă salut domnilor,

   Poate am norocul și mă lămurește și pe mine cineva cu privire la un impediment de care mă lovesc frecvent atunci când simulez în Proteus (menționez că folosesc Proteus 8.1 SP1).
Din ce am citit în alte locuri (înainte să vă stresez pe dumneavoastră), problema e foarte cunoscută dar n-am găsit un răspuns clar. :-/
Întrebarea este cum aș putea să simulez un circuit fără să utilizez Power Rail-ul implicit? În momentul de față, dacă am un circuit cu mai multe IC-uri (logice spre exemplu), pe care vreau să le alimentez pe rând (ipotetic) de la niște switch-uri separate, este imposibil. Indiferent cum aș conecta sursele mele de alimentare și indiferent de poziția switch-urilor, în momentul simulării toate IC-urile sunt alimentate din Power Rail. :-(
   Ca exemplu am atașat un circuit simplu (un NE555 și un CD4017) care sunt alimentate în permanență fie că acționez switch-ul fie că nu.

Vă mulțumesc. 

Annotation 2020-05-12 010635.png

Joc de lumini cu 10 leduri.pdsprj

Link to comment

In schema prezentata faceti dublu click pe U2 4017, apasti butonul Hidden Pins si in textboxul corespunzator Pin VDD scrieti BAT sau orice alta denumire vreti.

Apasati ok si din meniul Design, selectati Configure Power Rails.

Aici selectati VDD/VCC, selectati Bat sau ce denumire ati ales, dupa care apasti butonul ADD.

Dupa aceste setari o sa observati ca tot circuitul o sa primeasca tensiune de alimentare doar daca apasati SW1.

Link to comment

@Elison Mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră.
 Am urmat întocmai pașii pe care i-ați descris (încercasem asta și înainte să postez aici), însă și după aceste setări, IC-urile sunt alimentate chiar și cu SW1 deschis :-(. Bănuiala mea este că trebuie să elimin cumva dependența IC-urilor de tensiunea specificată în Power Rail (imagine atașată). Dacă setez această valoare la 0, se raportează o eroare cum că VDD e conectat la GND (ceea ce are perfectă logică).

P.S. U1 (555) nu are Hidden Pins și prezintă același comportament...este alimentat în permanență în timpul simulării indiferent de poziția lui SW1 :-(

Vă salut.

Annotation 2020-05-12 211521.png

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines