Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Mufa RF Ice Felix HC-91

Up5Urg3
 Share

Recommended Posts

• Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Incerc sa-ti dau un raspuns desi eram cam prichindel cand am "surubarit", pana l-am stricat, un HC-91. Daca bine imi amintesc partea de modulator RF era separata, adica era intr-o cutiuta metalica (solida) si de la placa de baza intrau doua fire. .

Ideal era daca aveai un osciloscop sa "privesti" ce semnale ai pe cele doua fire fata de masa / carcasa modulatorului). Cred ca pe unul din fire avea semnalul de luminanta (Y) si pe celalalt crominant. Daca TV-ul tau are intrare CVBS (SVCC) poti verifica daca pe unul din fire ai luminanta (semnalul video dar alb/negru).

Ai grija ce faci ca poti defecta placa HC-ului sau intrarea TV-ului. E bine sa faci astfel de teste cu toate precautiile necesare (un condesator serie intre TV si HC de aprox 1nF)

Acolo are semnal video ce poate fi introdus direct în selectorul unui tv.Am avut şi eu HC91 dar l-am dezmembrat demult, mai am doar placa de bază pe undeva.Modulatorul e într-o cutiuţă ecranată şi dă semnal video complex pentru mufa de intrare în televizor.

Acum 7 ore, Up5Urg3 a spus:

Adica pot incerca sa vad daca am semnal video fara a modifica modulatorul?

Absolut, ar trebui sa ai semnal modulat pentru intrarea de RF in TV. Cred ca mai am o placa de modulator pe undeva daca nu merge. Poti vedea semnalul video complex la intrarea in modulator cu un osciloscop-:da

Acum 5 minute, razvan-l1 a spus:

Modulatorul da semnal RF modulat cu semnalul video-audio .

Modulatorul la HC era doar video, un modulator audio-video este mult mai elaborat ca cel de HC.:jytuiyu

@Dan57 Asa tin si eu minte, parte de modulator nu avea si audio. Pentru audio era un difuzor separat direct in carcasa HC-ului.

@Up5Urg3 De ce nu faci niste poze cu ce ai tu acolo? Acum imi dau seama ca modulatorul RF avea nevoie si de alimentare, e posibil ca unul din firele ce intrau in el sa fie alimentarea. Daca faci testele direct pe TV nu uita de sfatul cu condensatorul intre HC si TV.

Edited by Stefan

Masorara cu un voltmetru (setat pe CC)  ce tensiuni ai pe cele doua fire, masuratorile le faci fata de masa sau carcasa modulatorului.

Eu  zic ca semnalul video il ai pe firul fara socul ala de RF (tor), adica pe firul notat cu 1 la modulator.

La 13.04.2020 la 8:03, validae a spus:

Modulatorul e într-o cutiuţă ecranată şi dă semnal video complex pentru mufa de intrare în televizor.

La 13.04.2020 la 8:30, Dan57 a spus:

Valica !! Numai sterge , esti penibil .

Iar repet : nu conteaza ce semnale are la HC91 ci doar diferenta intre aberatie si realitate .

La 13.04.2020 la 18:27, validae a spus:

Exact, doar semnalul video e prezent la mufa de ieşire, sunetul era redat prin difuzorul inclus în unitate.

Tu chiar nu intelegi ce este si ce face un modulator RF .

Acum 20 minute, razvan-l1 a spus:

La 13.04.2020 la 8:30, Dan57 a spus:

Dan NU a spus asa ceva,  poate recitesti mesajele. Greu cu supararile astea dar nu ma baga pe mine in certurile tale.:96