Stefan Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 Bravo luc !!!.uite ca cineva mai constuieste lucruri simple . foarte utile si ceva mai ieftine .multi ar fi preferat sa isi cumpere o masa de expunere care nu ar da satisfactia "lucrului manual".cat a costat un neon de 8W. Link to comment
Dr.L Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 ti-a iesit super,dar mai bine intersectai tuburile,in asa fel incat sa nu fie zonele neiluminate dintre capetele tuburilor Link to comment
Yo4You Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 Frumos apreciez lucrul dar nu stiu cat de rentabil este sa faci prin metoda foto cand un spray de 150ml e 30lei si nici nu stiu cum sa aplic cand e praf prin incapere.Am vazut placi gata acoperite dar cam piperate asa ca ma las de meserie poate daca am sa vreau ceva super facut in regim de amator sa arate a industrial in rest ma abtin.Buna treaba LUC imi place masa de expunere :supz: Link to comment
1835 Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 Am si eu o intrebare,sper ca nu vi se pare cam prosteasca :weedman:La ce e bun o astfel de masa de expunere :smt003 Link to comment
electronunervos Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 pt fabricarea calajelor prin metoda foto Link to comment
1835 Posted September 16, 2007 Share Posted September 16, 2007 Despre ce metoda vorbiti? Despre asta? http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=13249 Link to comment
1835 Posted September 16, 2007 Share Posted September 16, 2007 cam am terminat(astept oferte :smt005 ) si asa dar e inaltuta 14cm si aveam nevoie sa aibe suprafata expusa de 60cm lungime. inuntru a fost pusa folie autocolanta de aluminiu aa uitasem , becul a costat 2,4 lei :drinkers: De ce ii spui bec,cand el e neon? Link to comment
Dr.L Posted September 16, 2007 Share Posted September 16, 2007 cam am terminat(astept oferte :smt005 ) si asa dar e inaltuta 14cm si aveam nevoie sa aibe suprafata expusa de 60cm lungime. inuntru a fost pusa folie autocolanta de aluminiu aa uitasem , becul a costat 2,4 lei :drinkers: De ce ii spui bec,cand el e neon?se numeste bec de/cu neon,desi in practica contine(daca contine) putin neon (mercurul il face sa se aprinda) dar nu mergea sa pui 2-3 becuri de 20w? pretul ar fi fost cam acelasi(daca suportul pt un neon mic e >10-15 ron,pretul pt un neon mare e cam la fel iar un tub de 20w e ~20ron) Link to comment
paul Posted September 16, 2007 Share Posted September 16, 2007 dupa parerea mea e cea mai ieftina metoda...(cu 4 mil faci masa , iei spray, developant,clorura ferica)unii ar spune ca metoda cu fierul de calcat(cu o imprimanta laser la 4 mil ...m-am pacalit si eu si nu au fost rezultate bune)metoda cu markerul iar nu e buna...in timp cresc dioptriileAi perfecta dreptate LUC !!!Cea mai performanta metoda este cea Foto. Si eu mi-am facut o masa de expunere similara (putin mai "stilata") si circuitele ies SUPER !. Toate celelalte metode sunt bune (la nevoie) dar calitatea circuitelor nu este nici pe departe similara cu cea obtinuta prin tehnologia foto. Este adevarat ca aceasta este si cea mai scumpa !.Uite o mostra. :rolleyes: Link to comment
1835 Posted September 16, 2007 Share Posted September 16, 2007 Pana la urma care e metoda foto? :partyman: Link to comment
Recommended Posts