Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

masa foto

luc

Recommended Posts

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• luc

6

• Dr.L

4

• 1835

4

• paul

2

Top Posters In This Topic

Bravo luc !!!.uite ca cineva mai constuieste lucruri simple . foarte utile si ceva mai ieftine .multi ar fi preferat sa isi cumpere o masa de expunere care nu ar da satisfactia "lucrului manual".cat a costat un neon de 8W.

Frumos apreciez lucrul dar nu stiu cat de rentabil este sa faci prin metoda foto cand un spray de 150ml e 30lei si nici nu stiu cum sa aplic cand e praf prin incapere.Am vazut placi gata acoperite dar cam piperate asa ca ma las de meserie poate daca am sa vreau ceva super facut in regim de amator sa arate a industrial in rest ma abtin.Buna treaba LUC imi place masa de expunere :supz:

cam am terminat(astept oferte :smt005 )

si asa dar e inaltuta 14cm si aveam nevoie sa aibe suprafata expusa de 60cm lungime.

inuntru a fost pusa folie autocolanta de aluminiu

aa uitasem , becul a costat 2,4 lei :drinkers:

De ce ii spui bec,cand el e neon?

cam am terminat(astept oferte :smt005 )

si asa dar e inaltuta 14cm si aveam nevoie sa aibe suprafata expusa de 60cm lungime.

inuntru a fost pusa folie autocolanta de aluminiu

aa uitasem , becul a costat 2,4 lei :drinkers:

De ce ii spui bec,cand el e neon?
se numeste bec de/cu neon,desi in practica contine(daca contine) putin neon (mercurul il face sa se aprinda)

dar nu mergea sa pui 2-3 becuri de 20w?

pretul ar fi fost cam acelasi(daca suportul pt un neon mic e >10-15 ron,pretul pt un neon mare e cam la fel iar un tub de 20w e ~20ron)

dupa parerea mea e cea mai ieftina metoda...(cu 4 mil faci masa , iei spray, developant,clorura ferica)unii ar spune ca metoda cu fierul de calcat(cu o imprimanta laser la 4 mil ...m-am pacalit si eu si nu au fost rezultate bune)metoda cu markerul iar nu e buna...in timp cresc dioptriile

Ai perfecta dreptate LUC !!!Cea mai performanta metoda este cea Foto. Si eu mi-am facut o masa de expunere similara (putin mai "stilata") si circuitele ies SUPER !. Toate celelalte metode sunt bune (la nevoie) dar calitatea circuitelor nu este nici pe departe similara cu cea obtinuta prin tehnologia foto. Este adevarat ca aceasta este si cea mai scumpa !.Uite o mostra. :rolleyes: