Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tot TDA7294...


bolek

Recommended Posts

Se ia un kit cu tda7294 in punte, de la Vasile, cu filtru de subwoofer.Se alimenteaza la +/-25Vdc.Se pune la treaba pe sarcina de 8ohmi, si merge ok.Intrebare: Daca ii pun sarcina de 4ohmi asa cum e el , in punte, de ce oscileaza ?...Da, stiu, desigur, integratul nu e facut sa lucreze asa, trebuie sa respectam specificatiile etc, etc...Si totusi, logic vorbind, de ce oscileaza? Daca nu se depasesc valorile limita ale curentilor de iesire, respectiv puterii disipate de integrate , care ar mai ramane problema?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Oscileaza, adica incepe sa baraie pe vreo cateva zeci de HZ, cu amplitudine foarte mare, incepand din momentul cand aplic semnal la intrare! In gol (fara semnal) nu face deloc.Sursa e un SMPS facut cu traf de sursa pc, SG3525, IRFZ44N, diode rapide si 4400micro pe fiecare ramura.Pe iesire am legat direct difuzorul de bas de 4 ohmi fara nici un filtru.Conzii de decuplare sunt de 1000micro si sunt pe cablajul de la amplif, asa cum i-a pus Don'Vasile...Firele de la sursa la amp au cam 20de cm si sunt de 1mm.

Link to comment
Share on other sites

Uite ca atasez si schema, sa nu vorbim pe dinafara.De remarcat ca C10 si C11 de bootstrap au fost pusi invers decat in datasheet, o fi stiind Vasile de ce...sau poate ca nici el nu stie, si asa s-a nimerit...I-am pus eu asa cum trebuie.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Oricum integratul ala nu are capabilitate de curent sa lucreze in punte pe 4 ohmi, si probabil ca intra in protectie pe rand cele doua integrate, ca nu cred eu ca protectiile sunt perfect identice, si de aia face ca draqu...Daca se putea asa, sigur aparea si in datasheet ca merge si pe 4 ohmi! ca sa mai vanda si ei niste integrate in plus...M-am lasat de sporturi extreme de genul asta; Integratele de genul asta sunt pentru combinutze, televizoare, dvd-uri cu 5.1, boxe de PC, tralala...Daca vrei control serios al difuzorului pentru sarcini cu impedante mici, tot tranzistorii raman de baza!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines