bolek Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 Se ia un kit cu tda7294 in punte, de la Vasile, cu filtru de subwoofer.Se alimenteaza la +/-25Vdc.Se pune la treaba pe sarcina de 8ohmi, si merge ok.Intrebare: Daca ii pun sarcina de 4ohmi asa cum e el , in punte, de ce oscileaza ?...Da, stiu, desigur, integratul nu e facut sa lucreze asa, trebuie sa respectam specificatiile etc, etc...Si totusi, logic vorbind, de ce oscileaza? Daca nu se depasesc valorile limita ale curentilor de iesire, respectiv puterii disipate de integrate , care ar mai ramane problema? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sharky Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 In ce sens oscileaza?ce sursa ai?Ce conexiuni ai facut?Ai ceva RC pe iesire? o bobina? Conzi de decuplare de care ai si cum sunt pusi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolek Posted September 14, 2007 Author Share Posted September 14, 2007 Oscileaza, adica incepe sa baraie pe vreo cateva zeci de HZ, cu amplitudine foarte mare, incepand din momentul cand aplic semnal la intrare! In gol (fara semnal) nu face deloc.Sursa e un SMPS facut cu traf de sursa pc, SG3525, IRFZ44N, diode rapide si 4400micro pe fiecare ramura.Pe iesire am legat direct difuzorul de bas de 4 ohmi fara nici un filtru.Conzii de decuplare sunt de 1000micro si sunt pe cablajul de la amplif, asa cum i-a pus Don'Vasile...Firele de la sursa la amp au cam 20de cm si sunt de 1mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolek Posted September 15, 2007 Author Share Posted September 15, 2007 Uite ca atasez si schema, sa nu vorbim pe dinafara.De remarcat ca C10 si C11 de bootstrap au fost pusi invers decat in datasheet, o fi stiind Vasile de ce...sau poate ca nici el nu stie, si asa s-a nimerit...I-am pus eu asa cum trebuie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolek Posted September 16, 2007 Author Share Posted September 16, 2007 Sursa are 4400micro pe fiecare ramura, pe cablajul de la sursa. De acolo pleaca conductorii la modulele cu tda7294, care mai au langa ei inca 1000micro pe ramura. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ando Posted November 5, 2007 Share Posted November 5, 2007 si mie mi-a facut figuri puntea cu 7294 la 4 ohmi :smt102 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolek Posted November 6, 2007 Author Share Posted November 6, 2007 Oricum integratul ala nu are capabilitate de curent sa lucreze in punte pe 4 ohmi, si probabil ca intra in protectie pe rand cele doua integrate, ca nu cred eu ca protectiile sunt perfect identice, si de aia face ca draqu...Daca se putea asa, sigur aparea si in datasheet ca merge si pe 4 ohmi! ca sa mai vanda si ei niste integrate in plus...M-am lasat de sporturi extreme de genul asta; Integratele de genul asta sunt pentru combinutze, televizoare, dvd-uri cu 5.1, boxe de PC, tralala...Daca vrei control serios al difuzorului pentru sarcini cu impedante mici, tot tranzistorii raman de baza! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.