Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare kit amplificator


Recommended Posts

Salut,

 

Se pot alimenta doua kituri de amplificare care necesita o tensiune AC-O-AC de la un transformator de retea cu o singura iesire secundara AC-O-AC? (direct, fara alt montaj electronic intermediar). O legatura in paralel, adica.

Modulele sint TDA7293.

Multumesc

92050-Quality-Sounds-Digital-Audio-Power-Amplifier-Board-Music-Mould-TDA7293-Mono-Single-Channel-AC-12-32V-100W-2016-New-Arrival-3.jpg

Link to comment

Da, e în regulă.Comentariile anterioare le-a şters moderatorul secţiunii, nu eu, iar colegii nu observaseră că pe kit-uri exista deja puntea şi filtrajele aferente, de aceea consideraseră probabil că nu se poate.

 

Nota moderatorului sectiunii  -  primul raspuns, cel dat de Validae este corect. Restul posturilor nu aduceau nici un folos asa ca le-am sters.

Edited by Shambala
Link to comment

Nu monta nici o siguranță acolo. 

Cel mult, pune serie cu difuzorul o siguranță de 3-4A rapida. 

La siguranțele de pe alimentare dacă se arde una din ele îți apare toată alimentarea pe ieșirea spre difuzor și de aia nu se pun. Siguranță mai trebuie la întrarea în traf pe 230Vac. Curentul 1-2A temporizata. 

Ar fi bine dacă ai avea un modul DC protect pt difuzoare. 

Link to comment

Pai unul zice sa pun sigurante pe fiecare canal, iar altul, nu. Eu pe cine sa cred? Pe iesire nu am protectie pentru difuzoare, si deocamdata nu pun Vreau doar sa vad cum suna aceste module. Daca pun sigurante pe iesire, nu influenteaza calitatea sunetului? Adica , recomandarea pe iesire este sa folosim fire suficient de groase, litate, si noi sa punem o siguranta de vreo 2A?

Link to comment

Pai atunci nu mai întreba pe aici dacă tot nu vrei sa ții cont de recomandările pe care le primești. 

Eu am explicat dece nu ai voie sa pui siguranțe pe alimentari mai ales dacă nici nu ai protecție pt DC pe iesire: vei distruge difuzoarele dacă una din siguranțe se intrerupe sau nu face contact. 

Legat de firul subțire serie la ieșire.... chiar crezi ca un astfel de amplificator are o calitate asa de mare incit sa simtă 2cm de fir subțire la ieșire? Cum crezi ca este realizata legătură interna în integrat între pastila de siliciu și pin? Firele interne de legătură din integrat sint chiar mai subtiri. 

O boxa este mai scumpa decit o bucățică de cablaj care s-ar distruge cind nu ai siguranță și faci un scurt sau se arde integratul. 

Totdeauna dar totdeauna trebuie sa ai siguranță pe iesire dacă nu ai DC-protect și ții la boxele tale. 

A350, amplificatorul făcut de romani în anii 80 și mai toate amplificatoarele făcute de romani în acea perioada au siguranță la ieșire. 

Edited by sesebe
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines