Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare kit amplificator


Postări Recomandate

Da, e în regulă.Comentariile anterioare le-a şters moderatorul secţiunii, nu eu, iar colegii nu observaseră că pe kit-uri exista deja puntea şi filtrajele aferente, de aceea consideraseră probabil că nu se poate.

 

Nota moderatorului sectiunii  -  primul raspuns, cel dat de Validae este corect. Restul posturilor nu aduceau nici un folos asa ca le-am sters.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Nu monta nici o siguranță acolo. 

Cel mult, pune serie cu difuzorul o siguranță de 3-4A rapida. 

La siguranțele de pe alimentare dacă se arde una din ele îți apare toată alimentarea pe ieșirea spre difuzor și de aia nu se pun. Siguranță mai trebuie la întrarea în traf pe 230Vac. Curentul 1-2A temporizata. 

Ar fi bine dacă ai avea un modul DC protect pt difuzoare. 

Link spre comentariu

Pai unul zice sa pun sigurante pe fiecare canal, iar altul, nu. Eu pe cine sa cred? Pe iesire nu am protectie pentru difuzoare, si deocamdata nu pun Vreau doar sa vad cum suna aceste module. Daca pun sigurante pe iesire, nu influenteaza calitatea sunetului? Adica , recomandarea pe iesire este sa folosim fire suficient de groase, litate, si noi sa punem o siguranta de vreo 2A?

Link spre comentariu

Pai atunci nu mai întreba pe aici dacă tot nu vrei sa ții cont de recomandările pe care le primești. 

Eu am explicat dece nu ai voie sa pui siguranțe pe alimentari mai ales dacă nici nu ai protecție pt DC pe iesire: vei distruge difuzoarele dacă una din siguranțe se intrerupe sau nu face contact. 

Legat de firul subțire serie la ieșire.... chiar crezi ca un astfel de amplificator are o calitate asa de mare incit sa simtă 2cm de fir subțire la ieșire? Cum crezi ca este realizata legătură interna în integrat între pastila de siliciu și pin? Firele interne de legătură din integrat sint chiar mai subtiri. 

O boxa este mai scumpa decit o bucățică de cablaj care s-ar distruge cind nu ai siguranță și faci un scurt sau se arde integratul. 

Totdeauna dar totdeauna trebuie sa ai siguranță pe iesire dacă nu ai DC-protect și ții la boxele tale. 

A350, amplificatorul făcut de romani în anii 80 și mai toate amplificatoarele făcute de romani în acea perioada au siguranță la ieșire. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări