Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

identificare IC din schema


Recommended Posts

Salutare,

 

Apelez la comunitatea ELFORUM pentru a identifica un circuit integrat caruia ii lipseste codificarea. Schema atasata este realizata de mine dupa un circuit defect al unui aparat de polisat manechiura (nail polish). 

Circuitul defect este U1 si pentru acesta apelez la voi.

 

Cu multumiri

Schematic_20200330141026.png

Link to comment
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Îţi dai seama că nu poate şti cineva ce microcontroller poate fi un IC doar privind o capsulă nemarcată.Trebuie comparate mai multe tipuri cu schema scoasă, presupunând că nu s-a greşit la ,,reverse engineering,,. Iar asta ar fi o muncă de durată şi posibil degeaba, fiindcă nu te ajută cu nimic să ştii că era un model anume, câtă vreme nu ai şi softul necesar funcţionării lui.Care soft trebuie conceput de cineva, fiindcă e foarte posibil să nu poată fi extras dintr-un controller chiar şi funcţional.Iar programarea e o muncă nu tocmai simplă nici pentru cei ce se pricep, fiindcă trebuie să ştie ce parametri trebuie introduşi în soft, parametri pe care foarte probabil nu-i cunoşti....etc.

Link to comment

Multumesc tuturor pentru mesaje.

@validae, de acord cu comentariile dar asta este si scopul acestui topic: sa incerc sa obtin cat mai multe informatii/sfaturi de la cei in masura sa le dea. 

 

Avand in vedere dispunerea si conectarea pinilor, IC-il pare un attiny asa ca de aici pot merge mai departe cu cautarile. 

Link to comment
Acum 13 minute, validae a spus:

Probabil sunt mai multe greşeli de extragere a schemei.Cred că ar fi mai simplu să refaci aplicaţia de acţionare a motorului de la zero, dat fiind că oricum îţi trebuie şi programarea microcontrollerului...

Nu spun ca nu ar mai fi erori (cel putin in zona de condensatori pentru ca nu au nimic trecut pe ei - smd toti) dar schema am verificat-o de mai multe ori fata de prima pe care am publicat-o.

 

Ceea ce ma intereseaza acum este programarea uC-ului.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines