Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu-mi merge IPA300 (facuta de mine)

Blacksmith
 Share

Recommended Posts

Salut.

Am facut si eu schema postata de Sharky in primul thread si nu-mi merge.

http://www.elforum.info/download.php?id=9671

Exact cum e acolo cu IRFP450. (deci NU varianta lui Vasile cu IRFP240)

O alimentez la +/- 75V si imi distorsioneaza de nu pot sa scot nici 1W.

Dar eu am alimentat dintr-un traf de 100W cu 5000uF filtraj. Oricum nu vream sa-i cer mai mult de 50W, vream sa vad doar daca merge.... asa... ca nu mai am rabdare pina imi comand un traf de 1KW (ampu avind 2 x 300W ).

Dar sa vezi ce chestie : cind o alimentez la +/- 40 (bineinteles, cu cele 2 rezistente modificate corespunzator) merge de rupe ! frumosssss ... fara distorsiunii.... am scos 60W curati. Pe acelasi traf de 100W !!

Nustiu ce sa-i mai fac .... nu e pacat s-o las moarta asa ? :smt005

http://www.audio-electronics.go.ro ( site-u meu, pt. poze )

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Dar sa vezi ce chestie : cind o alimentez la +/- 40 (bineinteles, cu cele 2 rezistente modificate corespunzator) merge de rupe ! frumosssss ... fara distorsiunii.... am scos 60W curati. Pe acelasi traf de 100W !!

Daca merge cum spui mai sus , o folosesti asa pana primesti traful de 1kW, mai folosesti si pentru celalalt canal un traf asemanator +/-40V de 100W si ai 2X60W.

O alimentez la +/- 75V si imi distorsioneaza de nu pot sa scot nici 1W

. Masoara tensiunea sa vezi cat scade si ce curent consuma din sursa cu traful de 100W si posteza valorile aici.

O sa masor miine.Daca am doua trafuri de 100W .... pot sa le leg ca in imagine sa fac unul mai mare ? :smt003(defapt unu e de 125W si altu de 190W; si nu, m-am cum sa-l folosesc doar p-ala de 190W ca nu am tensiunile care trebuie, decit 2 x30 sau 1 x 60)EDIT : am updatat schema cum am facut (si merge trafu, scoate cum trebuie)

Daca am doua trafuri de 100W .... pot sa le leg ca in imagine sa fac unul mai mare ? :smt003(defapt unu e de 125W si altu de 190W; si nu, m-am cum sa-l folosesc doar p-ala de 190W ca nu am tensiunile care trebuie, decit 2 x30 sau 1 x 60)

Da e corect asa chiar daca ai diferente de putere. Se admite maxim un raport de 1 la 3 intre puterile a 2 trafo diferite.

Aata e ce am testat astazi cu cele 2 trafuri legate ca mai sus.

Alimentarea e +/-83V si scade nesemnificativ in sarcina (~1V).

La fel distorsioneaza... exact ca inainte ... :smt090 nici o schimbare ...

Posted Image

dar observati ca semiperioada de jos nu e distorsionata .... ? :chior:

Posted Image

intrebarea e asa.. i-ai reglat tensiunile de mers in gol.. cum spune in specificatii ? :smt006

da, i-am reglat totul cum spune in specificatii :* [ 1.44 mA / 1.44 mA / 2.98 mA ] - la intrare* [ 15.1 mA ] - la T6-T7* [ 16.4 mA ] - la T9-T10* [ 30 mA/pereche ] - la mosfeti

Amplifu' lu' matale oscileaza de-i sare palaria. Galma aia de pe alternanta pozitive e oscilatie, dar pe care nu o vezi ca atare datorita benzii de frecventa insuficiente a osciloscopului (probabil placa de sunet).Solutie? Hm... , nu e simplu, dar ptr inceput poti sa incerci sa maresti C8.Cirip