Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Accident fara accident


Postări Recomandate

Buna! As avea nevoie, va rog, de niste informatii/sfaturi/pareri.. Va prezint scenariul:

Drum public, usor in rampa, circulat din ambele sensuri..pe partea dreapta, masini parcate plus un grup de 4 "jmecheri" din oras, in sir indian "coborand la vale" si ei, tot pe partea carosabila.  Tata,personajul principal, in urcare, viteza maxima 10 km/h, trece cu jumatate din masina de cei 4 zmei, moment in care se intersecteaza cu o masina din sensul opus, vireaza  brusc dreapta cativa centimentri, cat pentru a evita un posibil "cioc" cu oglinda autoturismului din sens opus. Nu atinge/loveste pe niciunul din cei 4 "incordati". Simtindu-se un pic "inghesuit" "jmecherul" numarul 3, loveste cu palma/pumnul in spatele masinii tatalui meu. Tata, opreste, coboara din masina, intreaba de ce i-a lovit masina..apoi ii adreseaza o serie de "urari" traditionale romanesti.. "Actiunea" se incheie, cei 4 isi continua drumul iar tata se urca si el in masina. Dupa cateva ore, 5-6, politia rutiera la noi la usa. I se solicita tatalui sa sufle in fiola, nu consumase alcool..i se spune ca a parasit locul accidentului si i se ridica permisul auto. Atunci a aflat si tata ca a fost implicat intr-un accident, pe care trebuia sa il raporteze si mai important, sa nu fi parasit locul accidentului.. Nu se intocmeste nici un proces verbal, i se inmaneaza doar o dovada de 15 zile plus numarul de telefon al "jmecherului" numarul 3, care dupa spusele agentului, a scos certificat medico-legal si a depus plangere la politie ca ar fi fost lovit de masina pe care tata o conducea. Agentul il sfatuieste pe tata sa il contacteze si sa cada la o "invoiala", cu precizarea ca el (agentul) il stie pe reclamant ("jmecherul") si ca e "om de treaba" si in plus, el are 3 martori, pe cand, cu tata in masina, la momentul pseudo-accidentului, era doar mama. Urmeaza declaratiile la sectie a parintilor in care ambii relateaza ca nu a fost vorba de nici un accident si implicit, nici un ranit.. Din nou agentul recomanda sa ia contactul cu reclamantul, sa se inteleaga, altfel, in cateva zile el va depune dosarul la procuratura. Tata, il contacteaza pe "jmecher", isi cere scuze pentru injuriile si jignirile adresate si cam atat, fiindca mai mult nu facuse.. ii propune sa se intalneasca, "sa o dea la pace", dar domnul "jmecher", avea prea multe "combinatii" (cred) si nu a avut timp de o intalnire. Zilele trec, tata, speriat ca traieste in Romania, tara unde orice este posibil, merge si angajeaza un avocat. Suna "jmecherul". Raspunde mama.. zice ca ar fi disponibil sa se intalneasca, sa "se inteleaga",  ca el nu ar fi facut toate astea, daca tata nu l-ar fi injurat.. mama il refuza politicos si il anunta ca ei (parintii) au ales calea legala. Primeste un ras ironic drept raspuns..

Doar ca.. CORONA VIRUS.. si totul s-a blocat.. Doar dovada expira, procesul verbal nu exista, permisul, nu-l mai are nici pe ala.. iar dosarul..ia-l de unde nu-i.. Vinovat fara vina..

Dupa mine, inafara ca e totul doar o "colaborare" intre "organ" si "jmecher".. daca nu e proces verbal, nu exista caz.. cum sa contesti si mai ales ce ?! Daca asta e justitia din Romania, inseamna ca in urmatoarul capitol, dupa ce m-as imprieteni si eu cu Politia Romana,  "jmecherul" ar cam trebui sa fie arestat, pentru ca m-a violat, desi nici nu ma cunoaste ?! 

Va intreb, oare ce e de facut ?  Abuz de putere, marturie mincinoasa.. cum te lupti cu astea ? 

 

Link spre comentariu
La 14.03.2020 la 12:40, LoredanaS a spus:

Nu atinge/loveste pe niciunul din cei 4 "incordati". Simtindu-se un pic "inghesuit" "jmecherul" numarul 3, loveste cu palma/pumnul in spatele masinii tatalui meu.

Sper ca nu a spalat masina. Fiind vorba de accident cu vatamare corporala, avocatul ar face bine sa recurga la o expertiza care ar trebui sa evidentieze lipsa urmelor de impact si urma loviturii cu pumnul/palma.

Si pe viitor, dashcam cu obiectiv superangular (fish-eye) montata cât mai discret. Sa-l vezi atunci pe nenea jandaru ce-o sa smiorcaie când se vede pe iutub.

Editat de franzm
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cea mai buna aparare este atacul.

Sa se ceara in audienta la seful politiei rutiere si sa spuna cum s-a petrecut totul. In felul asta pune presiune pe agentul care i-a ridicat permisul. Sa spuna ca cei 4 se deplasau pe partea carosabila pe aceeasi directie si sens cu autovehiculele, lucru interzis prin lege. Eu zic ca i se va restitui permisul pe loc, altfel politia are si ea controlul ei. Se poate face reclamatie mai sus pentru abuz in serviciu, lucru destul de neplacut dealtfel la adresa organului.

Ar fi un gest de inconstienta sa nu-i restituie permisul in conditiile prezentate.

Se poate alege totusi cu o amenda pentru proferarea de injurii de catre conducatorul auto (clasa IV, in jur de 800 lei.)

Asta doar daca nu cumva tatal dvs chiar l-a lovit/ranit cu masina pe unul dintre cei 4. Atunci e mai complicat...

Editat de marius75
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

E voie sa suspenzi un permis de conducere fără sa faci un proces verbal? Pai și dacă da, cum dovedește polițistul contravenția presupusa care a dus la suspendarea permisului?....... În alta ordine de idei, problema cea mai mare este ca erau 4 indivizi și probabil se acoperă unul pe altul, probabil ca plângerea făcută în baza certificatului medico legal sta la baza dosarului....... Ma gândesc ca și medicul legist a eliberat certificatul ala după un examen, nu își pune nimeni pielea la bătaie degeaba...... Dacă se ajunge la proces, un avocat bun se joaca, dar asta costa timp și bani...... Dacă exista camere de supraveghere, se poate dovedi ușor înșelăciunea și cel care a făcut-o va avea dosar penal. 

Link spre comentariu
On 3/14/2020 at 12:40 PM, LoredanaS said:

Nu se intocmeste nici un proces verbal, i se inmaneaza doar o dovada de 15 zile plus numarul de telefon al "jmecherului" numarul 3, care dupa spusele agentului, a scos certificat medico-legal si a depus plangere la politie ca ar fi fost lovit de masina pe care tata o conducea. Agentul il sfatuieste pe tata sa il contacteze si sa cada la o "invoiala",

E clar ca jmecherul si cu politistul sunt mana in mana. Nu cred ca a putut scoate certificat medical, politistul doar a bagat poezia asta pentru a forta "o intelegere" (oare in valoare de cati lei?).

Link spre comentariu

Daca "jmecherul" are certificat medico-legal e groasa chestia!Singura speranta este specularea faptului ca nu exista dosar.Un avocat bun,inclusiv din neamul alora care te scoate "alb" chiar cand esti baut la volan,e necesar.Chiar daca costa!Altfel,pe franturi de situatie,de documente,cu birocratia de la noi te lupti in van!Si totusi nu inteleg cum poate dispare permisul fara niciun act constatator!?

 Daca e abuz trebuie data in judecata Politia .Repet insa,fara un avocat competent nu faci nimica!E plin de facaturi de avocati fomisti.Din aia care iti iau banii degeaba!

Link spre comentariu
Acum 10 ore, woodyteo a spus:

Spuneți-ne și nouă, ce scrie polițistul pe dovada înlocuitoare a permisului de conducere la motivul reținerii? Trebuie să motiveze cumva reținerea permisului. Ați văzut certificatul medico-legal, câte zile de îngrijiri medicale i-a dat medicul legist?

 

Motivul pentru care i-a fost retinut permisul a fost implicarea intr-un accident rutier, parasirea locului accidentului fara a se prezenta la sectia de politie. Destul de grav, dar in conditiile in care tu nu produci nici un accident..cum ai putea altfel ?!  A platit un avocat, spun platit, pentru ca dupa ce si-a incasat onorariul, domnul avocat s-a autoizolat dupa care s-a "relaxat" ca deh.. covidutul asta te oboseste. A fost tata la politie sa ceara informatii.. A fost indrumat sa vorbeasca cu acelasi agent care i-a suspendat permisul si i s-a spus de catre acesta ca trebuia sa stea linistit, ca nu ar fi fost cazul sa isi angajeze un avocat, deoarece el este "martor" la acest accident. Nu i s-a dat nici un numar de dosar.. Nu am notiuni de legislatie, dar din punctul meu de vedere, martorilor, li se iau doar datele, nu li se suspenda permisul..

Editat de LoredanaS
Link spre comentariu

 Tot n-ati spus daca exista certificat medico legal.In caz afirmativ incadrarea e la penal.In caz negativ,deci nu s-a produs vatamare corporala,se poate parasi locul accidentului.

 Deci,personal,mie nu mi-e clara situatia prezentata.Nu va jucati cu certificatul medico-legal,daca exista!Se poate ajunge in situatia unor daune de sa te doara mintea!Trebuie neaparat sa vedeti daca exista certificat si ce contine!

 Si luati-va avocat bun,nu surogat!

 Am avut un coleg de serviciu care a tras ani de zile de un accident banal.Martori falsi,certificat "aranjat" de "victima",daune si un hectar de belele!!

Link spre comentariu

nu are sens ceea ce spuneti.........deci i-a fost suspendat permisul pt accident/parasirea locului si apoi e MARTOR??? pai si atunci cine e AUTORUL?  ...........cred ca totul e o intelegere militian-dobitoc(cam acelasi lucru) , nu exista dosar/certificat ml, nu vor decat bani de la tatal dvs pe care sa ii imparta .

Link spre comentariu
2 hours ago, david321 said:

cred ca totul e o intelegere militian-dobitoc(cam acelasi lucru) , nu exista dosar/certificat ml, nu vor decat bani de la tatal dvs pe care sa ii imparta .

Problema este cum poate saracul om sa demonstreze asta? Eu nu credeam ca exista medic care sa dea un certificat medico-legal fara sa existe macar victima, dar un coleg mai sus a spus ca se poate. Probabil suma finala se imparte la 3 si participa si medicul care da certificatul medico-legal. Eu sper si imi doresc sa fie vorba doar de o minciuna a militianului pentru a-l intimida pe bietul om. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări