AlexSD Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Salut, fiind o rubrică și de WEB, pun și eu o intrebare legată de JS. A lucrat cineva cu vectori în Javascript? Am o problemă, în care trebuie să verific dacă elementele unui vector sunt în ordine crescătoare, algoritmul îl știu, dar nu știu cum pot citi de exemplu vector[i+1]. Codul este acesta: <!DOCTYPE html> <html> <body> <script> var N = Number(prompt("N: ")); var vector = new Array(N); var ok=1;//presupunem ca sunt in ordine crescatoare for(var i=0; i<N; i++){ vector=prompt("N valori numerice:"); if(vector[i]>vector[i+1])ok=0;} if(ok==1) alert("Numerele din vector sunt in ordine crescatoare"); else alert("Numerele din vector nu sunt in ordine crescatoare"); </script> </body> </html> Mulțumesc anticipat. Link to comment
modoran Posted March 7, 2020 Share Posted March 7, 2020 Codul asta merge, nu am folosit JS pana acum, se poate scrie mai elegant de atat <!DOCTYPE html> <html> <body> <script> var N = Number(prompt("N: ")); var vector = new Array(); var ok = 1;//presupunem ca sunt in ordine crescatoare for(var i=0; i < N; i++){ vector.push ( prompt("N valori numerice:")); //if(vector[i] > vector[i+1]) ok = 0; } for(var i = 0; i < N; i++){ if(vector[i] > vector[i+1]) { ok = 0; } } if(ok==1) { alert("Numerele din vector sunt in ordine crescatoare"); } else { alert("Numerele din vector nu sunt in ordine crescatoare"); } </script> </body> </html> Link to comment
AlexSD Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 (edited) Acum 18 ore, modoran a spus: Codul asta merge, nu am folosit JS pana acum, se poate scrie mai elegant de atat <!DOCTYPE html> <html> <body> <script> var N = Number(prompt("N: ")); var vector = new Array(); var ok = 1;//presupunem ca sunt in ordine crescatoare for(var i=0; i < N; i++){ vector.push ( prompt("N valori numerice:")); //if(vector[i] > vector[i+1]) ok = 0; } for(var i = 0; i < N; i++){ if(vector[i] > vector[i+1]) { ok = 0; } } if(ok==1) { alert("Numerele din vector sunt in ordine crescatoare"); } else { alert("Numerele din vector nu sunt in ordine crescatoare"); } </script> </body> </html> Mersi frumos, merge, încercasem și eu metoda aceasta, dar știi care a fost problema, și chiar nu știu de ce.. încearcă N=3, apoi numerele 10, 20, 5 și îți va zice că sunt în ordine crescătoare, aici m-am blocat.. La un număr din 2 cifre, nu mai funcționează codul. Edited March 8, 2020 by AlexSD Link to comment
modoran Posted March 8, 2020 Share Posted March 8, 2020 Da, se pare ca prompt asta nu stie automat sa transforme un string in numar : <!DOCTYPE html> <html> <body> <script> var N = Number(prompt("N: ")); var vector = new Array(); var ok = 1; //presupunem ca sunt in ordine crescatoare for (var i = 0; i < N; i++) { vector.push(Number(prompt("N valori numerice:"))); } for (var i = 0; i < N; i++) { if (vector[i] > vector[i + 1]) { ok = 0; } } if (ok == 1) { alert("Numerele din vector sunt in ordine crescatoare"); } else { alert("Numerele din vector nu sunt in ordine crescatoare"); } </script> </body> </html> Link to comment
AlexSD Posted March 8, 2020 Author Share Posted March 8, 2020 Acum 4 ore, modoran a spus: Da, se pare ca prompt asta nu stie automat sa transforme un string in numar : <!DOCTYPE html> <html> <body> <script> var N = Number(prompt("N: ")); var vector = new Array(); var ok = 1; //presupunem ca sunt in ordine crescatoare for (var i = 0; i < N; i++) { vector.push(Number(prompt("N valori numerice:"))); } for (var i = 0; i < N; i++) { if (vector[i] > vector[i + 1]) { ok = 0; } } if (ok == 1) { alert("Numerele din vector sunt in ordine crescatoare"); } else { alert("Numerele din vector nu sunt in ordine crescatoare"); } </script> </body> </html> Este bine, mersi frumos. Link to comment
Recommended Posts