Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor WC


Guest vulturu

Recommended Posts

Am inceput sa "simt" gustul automatizarii in casa. Am inceput cu un senzor de prezenta, dar ma deranjeaza temporizarea, daca se poate fara! Am vazut in occident un WC automatizat. Nu stiu de unde sa obtin informatii, asa ca mi-am adus aminte de detectorul de fum. Mai bine zis un detector optic cu privire la gradul de limpezire a apei din zona de scurgere a apei din WC. Daca este tulbure este cazul sa se elibereze apa in closet. Problema este cum se poate monta senzorul optic in WC?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Ar fi cam 2 variante, dupa parerea mea. In fiecare caz, ar trebui sa scufunzi ceva in apa si sa iasa niste fire de la senzor pana la montajul de automatizare.1. Folosesti un optocuplor cu fanta pe care in scufunzi in lichid si masori nivelul luminozitatii. Nu prea stiu ce se intampla in timp, cand probabil se va depune mizerie pe senzor.2. Folosesti un dispozitiv asemanator unui densimetru. Un mic flotor se ridica atunci cand densitatea creste si actioneaza un optocuplor. Aceasta mi se pare cea mai simpla solutie. Totusi, poate avea si acesta puncte slabe, cum ar fi sensibilitatea la agitarea apei din vasul WC.

Link to comment
Share on other sites

Nivelul mediu este acelasi, dar intr-o fractiune de secunda nivelul poate varia.In sfarsit, daca mai vrei si alte variante ar trebui sa faci o lista cu proprietatile apei si sa vezi pe care o poti masura cel mai simplu.O a treia solutie as putea sa iti dau: masori rezistenta apei, care este minima atunci cand apa e curata. Iti recomand sa folosesti electrozi macar de inox daca nu auriti si sa masori in curent alternativ.

Link to comment
Share on other sites

Eu as face asa: senzori cu infrarosu care masoara distanta (ca la uscatoarele de maini), si sa traga apa dupa ce am terminat (m-am indepartat).Adica..ma asez in fata lui se armeaza..plec..trage apa. Nu cred ca mi-ar place sa traga apa dupa fiecare strop...

Link to comment
Share on other sites

sau, presupunand ca toata lumea foloseste hartie igienica, coceni de porumb sau frunze de dud :smt003 :smt003 cred ca o idee ar fi ca senzorul sa fie la dispozitivul de derulare al hartiei igienice, astfel la folosirea hartiei intervine si un timer de 1 minut acolo sa aibe omu timp sa se .... si apoi trage apa. Oricum, indiferent de metoda de detectie a invartirii sulului de hartie igienica e mai practic decat senzori la bazinul wc.

Link to comment
Share on other sites

Eu zic asa: 2 variante, pentru cele doua treburi. Pentru treaba mai importanta, un senzor de luminozitate undeva pe WC. Te asezi, se armeaza. Cand te ridici, trage apa. Pentru treaba mai putin importanta, un senzor de "salinitate" ? (nu stiu cum sa-i zic altfel...)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines