Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum sa lipesc 2 fire la un difuzor


widoo

Recommended Posts

Am niste probleme, credeam ca mi s-a stricat difuzorul, dar cand am desfacut boxa mi-am dat seama ca de fapt intreruperile de sunet erau din cauza fireleor prost prinse.Spuneti-mi cu ce pot lipi in afara de letcon si fludor firele de acele "urechiuse" ale difuzorului.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

in cazuri extreme se poate folosi si aspirina, dar pute de-ti muta creierii...

Din cate stiu eu, aspirina nu este buna pt lipit/decapat fiindca e acida in timp. Am vorbit cu o persoana care avea un service pt. electro si mi-a spus ca in aparate mai vechi a vazut piese cu terminalele complet "mancate" de la aspirina sau pasta aia decapanta ce era pe vremuri si care putzea cam tot asa intzepator ca aspirina...Eu am cumparat o pasta decapanta care cand se topeste pute ca si sacazul. Cred ca are "aceleasi ingrediente" numai ca e sub forma de pasta, si e mult mai practica fiindca numai o intinzi pe suprafata pe care ai de lipit si dai cu pistolul. Asa arata: http://www.alejahandlowa.pl/obr/wroblik/57610629_d.jpg
Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc si pasta decapanta dar foarte rar si mai mult la fire nu la cablaje. Ca piciorusele sa fie mancate trebe cam 20 de ani minim dupa parerea mea oricum nu e indicat sa folositi asa ceva e mai ok sacazul. Se poate gasi in diferite forme chiar si sub forma de lichid (nu pute asa de tare).

Link to comment
Share on other sites

Vai Dumnezeule, chiar sunt oameni ce lipesc fara sacaz/colofoniu :smt044

Fludorul contine si flux sau decapant deci este foarte posibil sa lipesti si fara sacaz/colofoniu . Nu spun ca e recomandat ci numai posibil .Aspirina o foloseam cu succes pentru indepartarea izolatiei firelor de Cu emailat.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines