Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Veni şi la noi coronavirusul

Evaluează acest subiect


Vizitator viobio

Postări Recomandate

Acum 15 minute, Ion_Bumbu a spus:

 ... daca puneti de o sesiune de blesteme si incantatii macar sa fie in mod linear, daca`i logaritmica...poate, poate se mai si indeplineste ceva!

:d

 

Păi nu ați observat că incantațiile de blestem folosesc funcții exponentiale (ex vrăjitoarea zice "de trei ori câte trei" sau "până la al n - șpelea neam" etc) ? :d.

 

P.S. Nicio legătură cu dl. Vax, mă refer strict la incantații :)

Link spre comentariu
Acum 54 minute, adrian_pic a spus:

 Daca vine o sarja de pacienti care au sub 50 de ani deconecteaza de la ventilare mecanica si pe unul de 55 de ani! 

Daca face asta, mor doi: si ala deconectat si ala care asteapta sa fie conectat. Pentru ca aparatura mai si trebuie pregatita (sterilizata, etc.). Plus ca o asemenea fapta are încadrare în codul penal. Poti sa-i triezi dar nu sa-i deconectezi cât sunt înca vii.

Link spre comentariu

Ma indoiesc ca in spitalul din Bergamo s-a asteptat ca sa moara pacientul intubat ca sa puna pe unul nou. "Eliberarea" se rezolva repede, daca este cazul. 

Infirmierul britanic din video-ul pus de mine a zis clar ca inca cu 10 zile in urma au primit directiva sa nu mai puna la ventilatie mecanica pacienti peste 70 de ani. In afara de Germania (25.000 paturi in reanimare) se practica "eliberarea" unui loc la ventilatie mecanica daca este nevoie. Nu ai ce sa faci! Nimeni nu va veni vreodata sa analizeze ce s-a intamplat cu pacientul X sau Y in timpul spitalizarii pe durata pandemiei. In Italia, familia nici la inmormantare nu-l vedea pe cel decedat. Deci nu poate fi vorba de procese contra medicilor. Oricum nu stabileste un medic pe care il deconecteaza. Reanimatorul sigur il consulta pe pneumolog. 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, VAX a spus:

 

Pe mine m-a cam suparat. Nu este neutru, este de partea unora. Moderatorii n-ar trebui sa posteze pe forum, sa fie ca un robot care elimina comentariile nepotrivite. Si sa dea pedepse extrem de rar, in rest sa faca curatenie pe forum.

Fiind la diverse sa mai destindem un pic atmosfera,  pe undeva aveti dreptate prin prisma la ce s`a petrecut pe zona mecanica mai demult cu un moderator prea ambitios.

Din punctul asta de vedere ar fi interesant daca pe zona mecanica ar fi un electronist moderator, pe electronica un mecanic, pe auto un biciclist ( hmmm, asta ar fi cu risc, baneaza tot!)si asa...

Acu la oile noastre, de miine armata in strada si mosii de peste 65 de ani consemnati la domiciliu, deplasarile cu buletinulin buzunar!

 

 

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
1 oră în urmă, adrian_pic a spus:

Cu ajutorul acestui aparat cadrele medicale vor putea face 450 de teste pe zi, în contextul în care în momentul de faţă se pot face doar 50 de teste pe toată zona Moldovei.

  Din articol, aflam ca acel aparat a ajuns la spital din donatii! Spitalul a preferat probabil sa foloseasca banii pe achzitii mult mai utile! Achizitii care la majoritatea spitalelor din tara ruginesc prin magazii, subsoluri sau au primit deja alta desatinatie!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări