Yo4You Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 Salutare popor! HI :DDoresc sa realizez cu doua trei c-mosuri "integrate" o lumina dinamica cu vreo 10-20 leduri de diverse culori si cateva push butoane ptr schimbarea ritmului de luminare.Nu intentionez sa fac instalatie de pom de iarna ci un mic cadou ptr un copil :goodman: Ma puteti ajuta cu vreo schema mai meseriasa cu diverse joculete de lumini fara a utiliza un integrat care trebuie sa il programez ci doar cu c-mosuri. Link to comment
mishy Posted September 9, 2007 Share Posted September 9, 2007 http://www.tehnic.go.ro/joc.htm In locul tiristoarelor/triacelor pui leduri... :smt001 Link to comment
Yo4You Posted September 9, 2007 Author Share Posted September 9, 2007 Alta am vazut schema prea complicat sa fac cablaj dublu placat in regim de scamator. Adica nu ca nu as putea realiza lenea romanului intervine . :smt005 Link to comment
niq_ro Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 poti face varianta simpla, dupa care am facut eu varianta aia complicata sau regandesti cablajul... mai poti vedea ceva cu LED-uri la http://www.niqro.lx.ro/4017.htm Link to comment
MCDragoos Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Am mai postat eu una destul de simpla http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=19083&start=15 Link to comment
Yo4You Posted September 10, 2007 Author Share Posted September 10, 2007 Am mai postat eu una destul de simpla http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=19083&start=15Este super schema dar am un dar vreau sa fac cumva mai multe jocuri de lumini niste intrerupatoare pe undeva .Am mai gasit o schema in tehnium simpla cu CDB-uri CDB404 CDB495 si CDB400 am sa vad cum fac care sa aleg , azi m-am chinuit sa fac cablajul pe PC la schema lu niq_ro si din greseala nu am salvat-o in fine cred ca fac mai multe montaje sa vad care functioneaza mai fain.PS:Daca mai aveti materiale cu mai multe leduri comandate nu ezitati sa ma anuntati ca imi sunt super importante :smt007 Link to comment
edy_wheazel Posted September 10, 2007 Share Posted September 10, 2007 Era o schema intr-un Conex cu un LM555 si un CD4017, din pacate nu sunt casa dar daca esti interesat pot sa editez schema, care e chiar simpla. Merge cu 10 LED-uri. Link to comment
MCDragoos Posted September 13, 2007 Share Posted September 13, 2007 Yo4You daca faci schema cu CDB495, CDB 404 si CDB 400 sa ma anunti si pe mine cum merge ca sunt interesat de ea deoarece am avut-o facuta cand eram mai mic (atunci nu aveam nici o treaba cu electronica era facuta de tata si am facut-o varza si ulterior am pierdut si cablajul de la ea). Link to comment
Yo4You Posted September 13, 2007 Author Share Posted September 13, 2007 Yo4You daca faci schema cu CDB495, CDB 404 si CDB 400 sa ma anunti si pe mine cum merge ca sunt interesat de ea deoarece am avut-o facuta cand eram mai mic (atunci nu aveam nici o treaba cu electronica era facuta de tata si am facut-o varza si ulterior am pierdut si cablajul de la ea).Da am sa incerc sa fac schema postata de tine am facut un cablaj super.PS: trebuie sa fac rost de integratelke CDB si fac si lumina dinamica din tehnium problema este ca era doar cu 4 becuri /leduri.Desenez schema si o postez ca nu am imprimanta nici aparat foto. Link to comment
niq_ro Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 poti s-o faci linistit ca e super schema.. :yawinkle: Link to comment
MCDragoos Posted September 14, 2007 Share Posted September 14, 2007 Interesanta dispunerea LED-urilor la schema postata de mine sincer sa fiu nu mi-a trecut prin minte amplasarea aceasta eu le-am pus in linie si din cate imi aduc aminte parca am schimbat valoarea condensatorului de la 1uF la 10uF ca licarea prea repede nu stiu pe unde am montajul bagat acum dar sper sa il gasesc si sa te anunt cu siguranta. Primul montaj de lumina dinamica care l-am realizat a fost cel al d-ului niq_ro cu CD4017-MMC4017 care a functinat din prima. Montajul cu CD4026 nu are aprinderea succesiva a ledurilor ci in diverse combinatii. Acum am in constructie montajul de lumina dinamica propus de d-ul niq_ro pe site-ul sau dar imi cam dau batai de cap cablajele :weedman: (am impresia ca sunt si ceva gerseli prin ele (nu bag mana in foc) ori ca nu am lucrat eu pana acuma cu cablaj fata-verso) Link to comment
Yo4You Posted September 14, 2007 Author Share Posted September 14, 2007 Eu fac schema cu MMC4026 si 555 si ptr aplicatii de plictism pe acasa am sa fac si cea cu CDB-uri.Cablajul acela este la schema publicata de tine cea cu LM555 su CD4026.Exact asa l-am facut mai ramane de facut rost integratul CD4026 si 555 restu am.In curand ma apuc si de cea cu CDB-uri daca ma plictisesc, am sa anunt pe aici daca imi place cum licare.Am schitat un cablaj si ptr lumina dinamica a lui YO6OAE. Link to comment
iod2 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Salutare popor! HI :DDoresc sa realizez cu doua trei c-mosuri "integrate" o lumina dinamica cu vreo 10-20 leduri de diverse culori si cateva push butoane ptr schimbarea ritmului de luminare.Nu intentionez sa fac instalatie de pom de iarna ci un mic cadou ptr un copil :goodman: Ma puteti ajuta cu vreo schema mai meseriasa cu diverse joculete de lumini fara a utiliza un integrat care trebuie sa il programez ci doar cu c-mosuri.ai gasit scchema asta cu 20 leduri? ca o vreau si eu. ma poti sa ma ajuti? Link to comment
iod2 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 ziceti-mi si mie va rog de unde pot s iau schema cu 4017 legatura in cascada cu 20 leduri. ms mult Link to comment
ratza Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Prietene, aici nu e messenger să postezi la minut. Ai răbdare. Link to comment
Recommended Posts