Jump to content
ELFORUM - Forumul Electronistilor
woodyteo

Sfat achiziție monitor TV cu PIP - LG sau Samsung.

Recommended Posts

Va salut!
Sunt în căutarea în vederea achiziționării unui monitor TV cu funcția PIP (picture en picture), în timp ce-l folosesc pe post de monitor sa pot urmări concomitent și un post TV într-o fereastră, într-un colț al ecranului.

Îmi poate recomanda cineva un monitor TV de la LG sau Samsung cu rezoluția FHD  diagonala ecranului între 23”-27” pentru ca vreau sa-l folosesc pe post de monitor așezat pe un birou. Poate fi și smart dar sa aibă aceasta funcție PIP și prețul sa nu fie sa cad de pe scaun. Am găsit eu ceva pe sit-urile magazinelor de specialitate, dar ori nu sunt la rezoluție FHD ori nu au aceasta funcție, sau dacă o au nu este specificat acest lucru sau este specificat eronat, ori eu nu ma pricep. De aceea apelez la voi, poate e cineva mai priceput sau care are asa ceva pentru a mă îndruma în acest sens, sa-mi dea un link sau un magazin din țară unde îl pot găsi.
Vă mulțumesc anticipat! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu prea gasesti TV la rezolutie FHD mai mic de 32", dar poate gresesc. Cu atat mai putin PIP.

O solutie ar fi cumpararea unui monitor de 24" si a unui receptor USB DVB-T, dar in acest fel nu se poate folosi TV fara computer.

Sau un monitor de 24" cu PIP si un receptor DVB-T pe care il conectezi la o intrare HDMI, dar pip..... LG 32MP58HQ dar e de 32....

Sau cumpararea unui smart TV de 40" pe care sa il privesti de la o distanta mai mare, dar cam sari la pret.

 

Problema e ca monitorul e monitor, iar TV-ul TV, si compromisurile nu pot fi bune, ca si in alte domenii (cauciucuri iarna+vara, imprimante combinate cu scanner, etc.). All-in -one inseamna compromis, daca mai ceri si alte chestii in afara de minim e greu de gasit.

 

 

Dar nu se poate privi online TV-ul, in ziua de astazi ?..............

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Între timp m-am mai documentat, dar am găsit numai SH . Una dintre variante de la LG ar fi  https://www.emag.ro/televizor-led-lg-61-cm-24mt46d-pz-full-hd-24mt46d-pz-aeu/pd/DFZXLBBBM/ și de la Samsung https://www.emag.ro/televizor-led-samsung-59-cm-lt24e390ew-full-hd-lt24e390ew-en/pd/D07PMYBBM/ care am văzut ca au această funcție. Dar se pare că nu este așa cum am crezut eu, urmărești  programul TV preferat într-o fereastra secundară în timp ce navighezi pe internet, această fereastră secundară nu se poate dimensiona cât vrei și așeza unde vrei așa după  cum am crezut eu ci se poate dimensiona la 1/2 sau 1/4 din mărime ecranului și așeza în unul dintre colțurile ecranului în funcție de setări. Acum nu sunt sigur  de lucru ăsta , poate cineva care un astfel de  TV mă poate lămuri. 

Am observat că în ultimul timp, nu prea mai găsești TV-uri  FHD la o diagonală a ecranului mai mică de 32”, Eu de exemplu am un monitor TV de la LG  de 22” cu rezoluție FHD ( M2280D).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Până la urmă am rezolvat problema și dezlegat misterul funcției PIP, prin achiziția unui monitor TV, SH, că noi nu am găsit, marca LG, de 32,” model M2352.
Sunt mulțumit de el dar nu în totalitate și asta din cauză că  nu știu să-i calibrez culorile cu toate că l-am chinuit o zi întreagă și tot nu i-am dat de capăt și că funcția PIP nu este așa cum am crezut eu și anume să poți  muta și dimensiona fereastra secundară unde vrei și cât vrei. Într-adevăr se poate muta această fereastră dar doar în unul din colțurile ecranului și se poate dimensiona  la o mărime prestabilita ( sunt vreo patru posibilități) și astea doar din setările TV-ului.
Acum vin la voi cu o altă rugăminte și anume, cine are un astfel de model de TV să-mi dea și mie niște print screen-uri cu aceste setări de culoare, contrast, luminozitate, și tot ce ma e pe acolo, sau să-mi spună cum a procedat. Presetările din fabrică cu care vine el nu îmi plac deloc. Mai am televizoare și chiar de la LG, dar nu am avut astfel de probleme. 

Vă mulțumesc!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce setari de culoare oi fi vrand ? E un monitor foarte vechi, cu un panel foarte slab, care atat poate. Nu iti place, da-i retur ( daca poti ) si cumpara ceva de generatie noua.

 

Ultimul model de tv cu PIP ce l-am avut ( dar tot asa doar in colturi se putea muta fereastra aia ) a fost Samsung 32H5500, fara probleme in ce priveste calitatea panoului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu are probleme de panel sau mai știu eu ce, nu e defect, așa vine el cu setările de culoare care nu îmi plac deloc. La un moment dat am reușit sa-l aduc în parametrii normali cât de cât, dar i-am dat reset la setările din fabrică și acum nu mai reușesc. Am televizor de generație nouă, un smart Samsung de 32” model N5302  dar este prea mare nu-l pot folosi și pe post de monitor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.