Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Electronica 3220 - se incing tranzistorii finali


Recommended Posts

Buna dimineata...Am la reparat un amplificator din titlu, la care pe un canal am gasit un tranzistor final in scurt, l-am schimbat, functioneaza ambele canale cu cunet clar , insa chiar si in gol se incing finalii de pe ambele canale destul de tare...chiar ard la mana...asa lucreaza ele mai fierbinti?

Multumesc...inca ceva, cum se regleaza curentul de mers in gol?

Link to comment
Acum 22 ore, Nostalgic a spus:

Curentul prin finali este foarte mare fara semnal .

 

Pe placa amplificatorului final se afla doi potentiometri semireglabili R115 pe un canal, si R165 pe celalalt canal.

electronica_amplificator_stereo_as-3220_sch.pdfUnavailable

 

ok....vad ca schema nu o mai pot descarca...insa nu stiu unde sa masor....nu prea am lucrat cu amplificatoare, nu mi-au placut niciodata

Link to comment

O metoda destul de proasta (ultimile 2 posturi).

In momentul cuplarii alimetarii de poate defecta miliampermetrul din cauza socului de curent in cazul pornirii cu multimetrul setat de 200mA pt citire directa. Daca se porneste cu multimetrul setat de 2A sau 10A nu se mai defecteaza dar nu ai rezolutie de citire. Daca vrei sa schimbi scala dupa pornire risti sa defectezi amplificatorul pt ca la comutarea de pe o gama pe alta se intrerupe circuitul.

 

Curentul de bias prin finali se afla masurind caderea de tensiune pe rezistentele din emitori si calcularea valorii curentului.

Link to comment

În general sint rezistente bobinate și dacă nu au fost "forțate" și nici nu prezinta urme de oxidare (personal nu prea am văzut) atunci nu prea se decalibreaza iar curentul necesar oricum nu-i o valoare cu 2 zecimale, e suficienta și o precizie de 10-20%.

Edited by sesebe
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines